Det lysande sällskapet Malmö Par Bricoles vårbal den 17 mars 2018 blev nog det bästa Dambricoleriet någonsin!? I alla fall var detta mångas uppfattning efteråt!


Här bjöds både på härliga revyframträdanden, allsång och framför allt glans och glitter från våra kärälskeliga vackra damer i de mest skiftande och fantastiska kreationer.

Totalt 154 damer med herrar slöt upp till denna fest, som dessutom hade tillresta gäster från både Moderlogen i Stockholm och från systerlogerna i Jönköping och Göteborg.

Här är några mingelbilder tagna strax innan den stora festen:

– Detta var den i särklass bästa måltiden vi haft vid alla Dambricolerier, sa t.ex. en dam vid min sida som varit med vid de senaste fem vårbalerna.

Ordens-Providören Tony Rosenquist fick också välförtjänt ta emot både de Styrandes och de församlades applåder efteråt.

Stora applåder blev det även för de revynummer som föregick själva middagen.

Ordens-Trubaduren Jan Ek började med två visor. Den ena var dansken Benny Andersen “Svantes lykkelige dag”, den andra Östen Warnebrings visa om när Östen cyklar vid Ribbersborg från Limhamn till Malmö , “Det var en lördag afton”.

Vår ordens egen illusionist Dan Kirsch förförde publiken med trollkonster, som fick oss att undra “hur gör han?”. Han fick dock hjälp av Theaterns Lars Idoff, som även han både lyckades trolla bort och trolla fram diverse ting.

Den Bacchanaliska Theatern och dess ComediOrkester framförde en “Hyllning till damerna” med Lehman Benson instrumentalt med Banjola. Därefter “Nu har jag gjort en melodi för alla kvinner” – fritt efter Bernt Staf, och “Dra nu på dina smilband” – fritt efter Thomas Ledins “I natt är jag din” och slutligen en lite rockigare sak “The Lion Sleeps Tonight” – med lokalanknytning. (Samtliga texterna hittar du via länkarna ovan!)

Även Den Bacchanaliska Kören och kvällens debuterande General-Ceremonimästare Christoffer Månsson fick stora applåder för sina framföranden.

Efter dessa populära underhållningar blev det särskild hemlig (i alla fall för alla oss män) ceremoni i Bellmansalen, där de vackert klädda damerna blev ännu vackrare med ljusblå ordensband och medaljer. Det kunde vi alla se när de sedan skred nedför trappan i Sirius-palatset och förärades var sin röd ros. En och annan fick sig även del av någon av de drinkar, som vi män intagit nere i Baren medan damerna befann sig i Bellmansalen…

Vid middagen “stördes” vi av ett “Störande Moment” framfört av nye Theaterdirektören Benny Ambohm och Theaterns Tommy Lindell. Det handlade förstås om “alla vackra kvinns” och för “alla dessa ville de sjunga och mycket mera”. Efter detta moment, som helt framfördes på rim, utbringade de två en stor skål för damerna. Hela texten till detta Störande Moment hittar duo via denna länk!

Två av de tjusiga damerna var tvingade att avvika en stund under middagen – för att tillfälligt bege sig hem till Lund respektive Trelleborg för att mata sina små barn, Vera och Elsa, fem respektive  sex månader unga. Hade PB haft medaljer för detta borde dessa mammor fått var sin sådan!

Talet till kvinnan handlade inte om dessa två kvinnliga hjältar utan om svårigheter att förstå sig på det andra könet. Det hölls av Providören Gustav Nord. Här är en länk till Talet till kvinnan  i sin helhet!

Talet till mannen, som lite granna handlade om samma svårighet – att förstå det motsatta könets olika intressen, hölls av Monique Carden. Här är en länk till Talet till mannen i sin helhet.

Tacktalet för den fantastiska maten hölls av gästande Deputerade Styrande Mästaren från Jönköping, Arne Levén, som än en gång tog chansen att sjunga sitt eget lilla samhälles “nationalsång”, samhället Hok (637 invånare) söder om Jönköping.

Summa summarum av denna afton måste betecknas som en fantastiskt lyckad vårbal med både tindrande damer och härligt och tättbefolkat dansgolv efter middagen. Med en jättebra dansorkester som spelade så jazziga toner, att en av de gästande damerna från Stockholm valde att gästspela som solist, givetvis till de övriga församlades stora jubel.

Till sist en gruppbild på så gott som samtliga damer under denna vårbal.

 

Text: Ordens-Redaktör Christer Brynielsson
Bilder: Bill Hansen, Anders Wramnell, Krister M Berggren
Mingelbilder: Lennart Bendz

Mer än 150 bilder från denna fina fest finns nu att bese på vårt BildGalleri om du först klickar på länken och sedan du väl hamnat på Logga in-sidan går vidare till länken Par Bricole.se/Medlem.