“Kära Systrar, Kära Bröder!

Ikväll är det fest. En fest som är den bästa festen inom Par Bricole, och då även är världens bästa fest. För min egen del kan jag bara konstatera att stämningen ända från början varit mycket god men att det som verkligen gör festen utmärkt, är det som mina ögon vilar på för tillfället; jag talar naturligtvis om er kära damer…

Ni damer för det inte lätt för oss män. Likt som Nalle Puh säger, “Ingen kan vara nere med en ballong!” så får ni oss män att sväva uppe bland molnen med våra ballonger och det pirrar i hela kroppen.

Jag har varit gift i snart 7 månader, och jag kan säga att jag långt ifrån är expert på att alltid förstå er damer. Att ställa en fråga går bra, men svaret tillbaka är inte lika lätt, det blir ofta ett inte så rakt svar tillbaka och man måste tolka mellan raderna. Som exempel, när jag och min fru vara hemma från vänner och hon säger “såg du inte att jag gjorde ska vi gå hem-tecknet”. Här måste jag fråga mina Bacchi Bröder som  varit gifta längre än jag. Hur ser ett sådant tecken ut?

Att vi män inte alltid svarar på era frågor eller förstår era tecken vill jag ber er damer ha överseende med. Ni får tänka lite som Nalle Puh, “Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.”

En sak jag verkligen beundrar hos er damer är hur ni lyckas göra flera saker samtidigt. Hur ni damer kan vara så otroligt duktiga på att hålla flera bollar i luften samtidigt. När jag dammsuger kan jag med nöd och näppe samtidigt lyfta på stolar, gårdagens kvarglömda strumpor, tidningar och så vidare. För att sedan lägga tillbaka dem på golvet igen på samma ställe. Vilken koncentration krävs av oss män!

Ni damer, med handen på hjärtat kan jag säga, att utan Er vore världen bra trist och ännu mer förvirrad för oss herrar.

  • Vem annars än ni damer skulle skänka oss det där magiska leendet?
  • Vem annars än ni damer skulle vara så självsäkra och leda oss män när det är som mörkast?
  • Vem annan än ni damer skulle bli bättre kvinnliga förebilder för era barn än ni själva?

Även om vi män behöver extra omvårdnad vid en enkel förkylning, är svåra att kommunicera med för att vi har lite ludd i ena örat, inte begriper att vi måste lägga strumporna i tvättkorgen om ni ändå lyftet på dem vid dammsugandet. Så stå ut med oss för vi män behöver er och “Det är bra mycket trevligare att vara två” som Nalle Puh säger.

Damer, det är ni vi vill krama dygnet runt, ni som fyller våra liv och hjärtan. Utan er hade vi inte svävat bland molnen med våra ballonger. Våra dagar hade varit lika muntra som åsnan Ior i Nalle Puh.

Se på henne, mina herrar, där hon sitter vid er sida, vackrare än någonsin, och förena er med mig i en skål för våra intelligenta och underbara damer här ikväll.

Skål!”

/Gustav Nord, DB, vice Providör