Riksmötet i Malmö för OIC, Ordens Informations Collegium inom Par Bricole, inleddes på torsdagen med ett studiebesök och en ölprovning på mikrobryggeriet Rhizom i Lund, som bland annat drivs av ett par Bröder i Malmö PB.

Bjarne Bülow förklarar hur öltillverkningen går till.

Rhizom betyder Humlekotte på Latin. Bryggeriet ligger inne på en bakgård i Lund i närheten av Lundagård och Lunds universitet.

Entusiasterna som drivit bryggeriet på sin fritid i ett par år har själva byggt utrustningen för öltillverkningen.

I lokalen som inte är mycket större än ett ordinärt kök möts man bland annat av 20-liters dunkar för att den färdigställda ölen, behållare med olika sorters korn, påsar med olika sorters jäst, förpackningar med humle med mera. En gammal frys används kylning av färdig öl tillsammans med ett par kylskåp. På hyllor runt om i lokalen finns dricksglas för provsmakning.

Ölsorterna är ett flertal. De OIC- bröder som var med vid studiebesöket i Lund fick förutom ett detaljrikt föredrag av en av grundarna, Bjarne Bülow, om hur tillverkningen går till även smaka på olika sorters öl, en enkel Ale, en New England IPA, en Råg-IPA, en blommig IPA, och till sist en Leviata, knallsvart och stark. Alla tillverkade av entusiasterna i det lilla mikrobryggeriet. Alla bedömdes som mycket välsmakande.

Christian Alcenius från Borås, Bjarne Bülow, Malmö,
Patrik Syrén från Moderlogen, Storm från Vänersborg
samt Johannes Ekeroth, Moderlogen.

Idag fredag fortsätter OIC:s riksmöte med ett arbetsmöte hela dagen i Sirius-palatset. Mötet avslutas på eftermiddagen för att gästerna från övriga landet ska kunna delta i Malmö PB:s tredje grad.

Programmet för OIC-mötet hittar du på särskild sida!