Välkomsttal Måltid Barbara 2021

” Kära Bröder av alla grader, välkomna till Barbara-högtidens måltidskalas. Där vi frestas vi av både lekamlig som spirituellt fluidum samt god mat och örongodis

Tiden sedan 1:a advent har varit väntans tider. Inte enbart för att advent förebådar julens ankomst utan mer att i denna oroliga tid med Covid-pandemi, har det känns oroligt. Skulle smittalen stiga så Regering och FHM införde nya restriktioner och omsorgen av våra kära Bröder tvinga oss att åter ställa in en sammankomst -och denna gången Barbara åter igen.

Jag kan med glädje konstatera att vi verkar hålla pandemin stången. Vi är visserligen inte så många som brukligt men det har varit en fullspäckad höst med många gradgivningar.

Och i anledning av alla dessa gradgivning i höst vill vi Styrande rikta ett mycket stort och varmt tack till alla Bröder som bidragit. Speciellt till Talanggrupperna som haft det hektiskt på alla grader. Käre Bröder – Tack.

Hade vi nu hållit Barbara-dagen som vanligt, första lördagen i dec så hade det varit på just Barbara-dagen, vilket hade varit trevligt på olika sätt.

Dessutom hade då samtidigt kunna fira att Malmö FF den lördagen vunnit Allsvenskan och återigen blivit svenska mästare.

Vi har således mycket att glädjas åt.

Och nu käre Bröder ska vi fortsätta detta Bricolleri-kalas – känn er riktigt varmt välkomne till Barbaradagens måltidskalas!”