Bäste Broder och spöviftande fiskare 

Vi är några Bröder som anser att fiske är ett underbart sätt att fördriva tiden med tillsammans med liksinade. Vi vill därför undersöka vilka som delar vårt intresse bland bröderna i Malmö Par Bricole. 

Vi har för avsikt att boka en fisketur med övernattning någon gång under september månad. Förslagsvis är Camp Mayfly – Ekdala Ström ett lämpligt ställe som några av oss har provat på under några tillfällen. Planen är att vi träffas den 24/9 och startar med gemensam middag och sedan har en provning av ljuvligt fluidum (möjliga alternativ är Wiskey, Rum eller vin). Vi välkomnar sedan John Blund innan vi tar gemensam frukost. Efter frukost startar fisket som sedan avslutas under eftermiddagen. Naturligtvis tar vi paus för gemensam lunch och tar del av alla historier om avslitna tafsar, tappade fiskar, val av flugor mm. Bortförklaringar för utebliven fisk och avsaknaden av hugg brukar finnas i överflöd vid lunchen. 

Det är framför allt flugfiske som gäller, men eftersom vi tänker hyra hela campen får man även spinnfiska i dammarna, flugfiske får ske i strömmarna. 

Är du intresserad av detta evenemang, skicka en intresseanmälan till Mikael Risén eller Tony Rosenquist så vet vi hur vi kan gå vidare. Kanske har du ett förslag på vad vi skulle kunna heta som grupp, alla förslag är välkomna. 

Eftersom campen bara tar emot 12st per tillfälle är det viktigt att ni återkommer så fort som möjligt. Om efterfrågan är större än tillgången kommer någon form av lottning att ske. Om det är så att ni saknar utrustning så kommer det att finnas att låna, inte provat flugfiske tidigare, då är det dags att prova på. 

Ber att få återkomma ang pris när vi vet hur stort intresset är. 

Fakta Camp Mayfly – Ekdala Ström Sportfiske – mindre strömmande vatten inne i skogen samt 2 dammar. En camp med makalös natur, belägen ca 25 km söder om Kristianstad (1 km utanför Huaröd, Nyvångsvägen Ett enastående fiske i Vramsåns vattensystem – (Mjöån)- fylld med regnbåge – öring finnes och skall varsamt återutsättas. Fisket är baserat på flugfiske men då hela Campen hyrs så går det bra med spinnfiske i dammarna. Fisket sker i grupper om 12 personer, inkluderar fiske och vardera 4 fiskar – möjligheter till övernattning finnes och ingår i priset. 

Ber att få återkomma ang pris när vi vet hur stort intresset är. 

Skitfiske på er! 

Mikael Risén, mikael@risen.nu, 0733 444139 

Tony Rosenquist, tony@rsm-malmo.se, 072 5121148