GradII-2015-IMGP9078

Samtliga nya Grad II

Bröderna fara väl vilse ibland…men inte denna kväll, den 6 februari, när hela 160 bröder hade letat sig fram till Par Bricoles boningar för att vara med om när 20 kommendörer upphöjdes till Klare och befallande Överkommendörer.

Aldrig har vi väl skådat sådan trängsel i Siriuspalatset som denna kväll. Det var så mycket folk så att man till och med hade tagit ut stolarna från baren för att kunna ha nog med platser till måltidskalaset. Överallt kryllade det av bröder av högre och lägre grader och dagen till ära hördes en hel del bröder med en annan dialekt än vår egen. Det visade sig vara 26 bröder från Borås Pb med deras styrande mästare Göran Olofsson i spetsen och 7 bröder från Göta Pb.

Måltidskalaset blev en succé. Sill och nubbe följt av panerad spätta med räkor och ljuvligt fluidum gav magen det lugn den såväl behövde. Kören sjöng med starka stämmor på allra bästa sätt och rätt vad det var så dirigerades kören av Lars Sjögren från Borås Pb.

Tacktalare-GradII-2015-IMG_3489

Recipienternas tacktal hölls av Gunnar Hörnsten (bilden ovan) där han bl.a. talade om känslan av att nu på allvar bli en del av Par Bricole.

Medaljerna regnade ner över gästande bröder. Först som ett duggregn som sedan övergick i ett ösregn. Medaljen Pro Labore Bacchi delades ut och styrande mästaren P. Jakobsson talade om vikten av att vi besöker varandras loger och ser oss omkring i den bricolistiska världen.

StefanLeo-GradII-2015-IMGP9122

Medaljer på Stefan Leos kudde.

Hade kvällen börjat bra så var det ingenting emot hur den slutade. Musiker från Borås Pb tillsammans med sångaren Roger Sandström bjöd på evergreens som gjorde att de flesta bröder stannade kvar tills klockan hade passerat midnatt. Vilken show! Detta var något alldeles utöver det vanliga.

Blasare-GradII-2015-IMGP9193

Sangare-GradII-2015-IMGP9202

Sångaren från Borås Par Bricole heter Roger Sandström.

Pianist-GradII-2015-IMGP9162

Dirigent-GradII-2015-IMGP9188

/Johan Sundqvist