PB:s satsning på en gemensam Stora Revyn går från klarhet till klarhet. Nyligen var Malmö PB:s teaterbröder i Göteborg för ännu en version. Det blev succé ännu en gång för projektet den gemensamma Stora Revyn…

Första Stora Revyn var hos oss i Malmö i förra våren. Detta var den andra Stora Revyn.

Här är ett resereferat skrivet av vår Teaterdirektör Krister M Berggren från den resan. Fär bilderna svarar dels Göta PB:s Martin Mann och dels vår egen teaters ordförande Jan Hultgren.

”När vi startade från Malmö var vi åtta  glada bricolister. Väl framkomna blev vi nio såsom genom ett under. Bjarne Bülow hade genom försynens försorg och med hjälp av SJ ankommit i rätt tid för repetionen å Götas tiljor.

Theatern på Göta mötte oss på det mest gästfria sätt man kan tänka sig: En lunch på Puben Lilla London.

Sålunda vältrakterade anslöto vi oss till våra Theaterbröder från Göta och Moderlogen. Ett glatt återseende då de flesta var gamla bekanta från den första Stora Revyn i Malmö.

Middagen var en verklig festmåltid, eller vad sägs om renstekskanapé med pepparrotsgrädde följt av ångad torskrygg med mussel- & vitvinssås. Potatispuré med räkor & dill.

Vår revy skulle vara en underhållning i samband med kaffet. Så alltså, förflyttning med mellanläsk i baren.

Storra Revyn bestod av 20 nummer denna gång, så teorin om en 45 minuters revy kom på skam. Inga klagomål hördes dock utan publiken deltog med liv och lust.

Om jag skall välja ett nummer från vardera logen, som gav mest bifall, så väljer jag följande: Från Modern Peter J Linds ”Myndigheten för lättkränkta personer.” Götas Johan Havners  ”Om jag vore en tant” och vårt eget ”Jag är bara bra när ingen ser” med ComediOrkestern och Lars Idoff.

Nästa gång Stora Revyn drabbar oss positivt blir i samband med invigningen av Örebrologen den 18 november.

Från ceremonien kan man inte rapportera något men vi kan ändå konstatera att Bricoleriet flödade denna gång, inte minst från de styrande.

Ett flertal störande moment i samband med ordenskapitlet
kunde noteras. Vad roligt vi hade!”

/Krister Berggren,
Theaterdirektör 

Bild efter föreställningen med deltagare både från Malmö. Göta och Moderlogen.