Intresset för det stundande Dambricoleriet lördagen den 12 mars är ovanligt stort. Medan Dambricoleriet 2014 lockade 136 personer har vi i år att se fram emot cirka 50 fler – 184 Bröder med Kärälskeliga plus ett 10-tal Bröder som ingår i de olika uppträdandena, närmare 200 personer alltså(!).

– Det är givetvis väldigt roligt att inse att så många har nappat på arrangemanget, säger Styrande Kanslern Göran Jacobsson.

Dambricoleri2014-P1130402

Bilden här ovan är från Dambricoleriet 2014.

  • Dörrarna till Siriuspalatset på Rundelsgatan 15 öppnas kl 15.30.
  • Underhållningen och minglet inleds sedan kl 16.30.
  • 17.15 börjar den särskilda ceremonin för de Kärälskeliga i Bellmansalen.
  • 18.45 serveras middagen, varefter dansen börjar till musik från en särskilt inhyrd orkester.

Menyn, som de icke närvarande missar, är följande:

  • Som förrätt: “Trois petits délices de saumon, crevettes et paté” med ett glas vin.
  • Varmrätten är: “Faisans a la bohémienne (gåslever och cognac i murkelsås) pommes rissoles, gelé och säsongens legymer” som inmundigas tillsammans med två glas vin.
  • Till dessert blir det “Vaniljtartlét med färska bär” och dessertvin.

Priset för detta kalas är 650 kr per person, vilket är mer än för våra vanliga kalas. Lägg till detta kostnaden för hellång klänning och hårfrisörsbesök för våra Kärälskeliga, så är antalet anmälningar än mer imponerande. För herrarna är det förstås Högtidsdräkt med vit väst ordensband och dekorationer, som gäller.

Kvällens ceremonimästare är General-Ceremonimästare Johan Rydelius och kvällens ordförande förstås vår Styrande Mästare Patric Jakobsson.

För underhållningen svarar Den Bacchanaliska Kören, Den Bacchanaliska Theatern, våra vissångare, delar av Den Bacchanaliska Musiken samt ComediOrkestern.