När det var dags för årets sommarfest för Malmö Par Bricole visade solen och värmen sitt vänligaste ansikte innan bricoleriet är på väg in i sin sommarvila. Vi som var där kunde till och med konstatera, att detta var alldeles utmärkt marknadsföring för vårt kära Malmö Par Bricole. Sällan har vi kunnat visa upp så många av våra Talanggrupper!

Här visades upp ett flertal Bellman-epistlar både framförda av våra vissångare och i allsång. Här kunde man också lyssna på våra duktiga blåsare i den Bacchanaliska Musiken. Här förekom även inhopp från vår Theater och dessutom så var det premiär på en Bellmandag för vår nybildade ComediOrkester, som genom sina nummer förhöjde stämningen rejält i Malmö Slottspark.

Minst 100 personer fanns med i publiken. Och här kunde man se allt från riktiga Bellman-fans, andäktigt lyssnande, till solande och vilsamt utsträckta åhörare, till picnickare med både egna bord, egna campingstolar och med matsäck och vin, till stående publik. Andra hade helt enkelt rullat ut sina filtar i det gassande solskenet. Andra åter hade gjort det ännu enklare för sig och slagit sig ner bredvid sina cyklar. Eller så hade man placerat sig själva med sin picnic i skuggan under träden. I parken fanns också andra sällskap som passade på att njuta av underhållningen medan grillångorna steg mot den nästan molnfria himlen. Hela tiden strömmade det till fler och fler i publiken …

GrillrökVåra Styrande hade garderat sig och meddelat att “I händelse av regn så genomförs arrangemanget i stället i Bellmansalen på Sirius”. Styrande Mästaren Patric Jakobsson kunde dock konstatera i sitt tacktal vid 15-tiden, att “som vanligt har vi haft tur med vädret”. Ibland är det tur att den annars så utmärkta väderlekstjänsten DMI har fel. Enligt den skulle det börja ösregna vid 15-tiden. Det regnet kom aldrig…

Publiken

Det späckade och mycket varierade programmet innehöll i korthet först vissång av Eric Sandberg. Redan som inslag nr 2 kom ComediOrkestern med en bejublad version av Evert Taubes “Balladen om Bellman”. Efter detta följde hornmusik, vissång med Erik Havstad och Christoffer Månsson innan ComediOrkestern ännu en gång förhöjde stämningen med flera nummer. Det hela avslutades med Idas sommarvisa och en reggaeversion av  “Så lunka vi…”. Efter det numret begärde publiken till och med ett extranummer!!

Här följer fler bilder från Bellmandagen:

Publik-Bill

Patric-välkomsttal

Styrande Mästaren Patric Jakobsson välkomsttalar.

ComOrkester-Bill

ComediOrkestern, som förhöjde stämningen med sina ystra framföranden.

Sandberg

Vissångaren Eric Sandberg.

Ahmbom-1

ComediOrkesterns Bandleader Benny Ambohm.

Diskborstar

Ett bevis på ComediOrkesterns lekfullhet stod Bjarne Bülow med sina diskborstar till trumman för.

/Christer Brynielsson
Ordens-Redaktör