P1130393

Eris Havstad skapade rätt stämning vid minglet. En utmärkt förberedelse för Theaterns följande revy för damerna.

P1130408

Revyn inleddes med att Theaterdirektören vände sig direkt till de närvarande 68 damerna. Han lovade att  det skulle bjudas på två premiärer, dels med Magikern Magnus Bodin men även Den Bacchanaliska Theaterns ComediOrkester, för dagen som oktett. Vad mera? Jo, två magiker som skulle förbrylla damerna, en orkestern som skulle förtjusa dem, komiker som skulle förnöja dem och sångare som skulle förföra dem. Det steg ett hörbart gillande från de Kärälskeliga! Så anslogs tonen av ComediOrkestern i första numret där de förvandlade sig till dansbandet PeeBeeZ med sångaren Tommy Glitter. En nostalgisk resa med färjan mellan Limhamn-Dragör.

P1130416

Tid för Dan Kirsch som villade bort damerna  med förbryllande kortkonster. När han försökte hjälpa damerna blev det än mer märkligt. 

P1130422

Sedan knasade orkestern till det ytterligare med en ren vals. Lämpligt nog hette låten Knasvalsen och de ledande instrumenten violin, dragspel och flöjt trakterades av Kalle Jungsäter, Rolf Perleij och Hans Holm. Övrige deltog så det stod härliga till.

P1130427

Lars Idoff hade cyklat från Triangelen för att förnöja publiken med sin förmåga att förändra sin apparation. Han lyckades så väl att även den skickliga dampubliken och dess vana vid frissor, pedikurister och samtidens ledande stylister blevo imponerade.

P1130431

Ingen revy utan en trippel. (Vad fick jag det ifrån?) Benny Ambohm sjöng en triologimedley som avslutades med Delilah. Nu lyfte taket – för hela den glada damkören kvittrade med – såsom vore våren på riktigt! En löftesrik hälsning till Bröderna inför kvällens senare dans.

P1130437

Debutanten (i PB sammanhang) Magnus Bodin startade en bokklubb och visade sig vara en minnesakrobat av stora mått. Han kunde faktiskt läsa damernas tankar?!! Otroligt för oss andra män som till och med har svårt att läsa av födelse-, namns- och bröllopsdagar.

P1130439

Magnus jublar över den lysande insatsen från de nya bokklubbsmedlemmarna.

P1130443

Bejonse, bayonce eller vad hon heter har spelat in en låt om ett himlafenomen, nämligen Halo. Detta stycke framförde Christoffer  Månsson med ekvilibristiskt gitarrspel och stor känsla i sången. Sjunde himmelen var nära!

P1130457

Ett redigt ukulelenummer samlade Anders Nyquist med elbasen Gert Thorlund och batteristen Bjarne Bulow  tillsammans med övrige i orkestern. “When I´m 64” –  fast på svenska. Textens innehåll fick en att tänka på “Det var dom sista ljuva åren”

P1130459

Så spelade Thomas Pålsson introt på tenorsaxen för avslutningsnumret där hela orkestern och hela ensemblen hyllade damerna med Evert Taubes “Min älskling du är som en ros”

P1130467

Tack! Tack alla Kärälskeliga för att vi fick äran att förströ er  inför er gradgivning.

P1130478

Tack, men ännu inte farväl, utan på återseende i nästa bild.

P1130559

Karl-Erik Holm, Carl-Eric Carlberg och Paul Johansson ledde allsången i samband med måltiden.

P1130563

Delar av ComediOrkestern ackompanjerade i Glada Änkan och Czardasfustinnan.

 

P1130584

Gunnar “Lutfisken” Eneskär sjöng och spelade på sin lergök i ett lustifikationsnummer avec plaisir et amour.

P1130586

Ännu samma glimt i ögat och samma eleganta sätt att röra kvinnohjärtan! Un grand artiste

Krister M Berggren

D.f.D.B.T.