2015 år gradgivning av Förstagradare fick en närmast rekordstor anslutning av Bröder, som önskade gå med i Malmö Par Bricole. 21 recipiender blev antagna och uppgraderade till Första Graden eller ”Nitiske Och I Wingården Arbetsamma Kommendörer”.

Talanggrupperna förgyllde aftonen med sång, musik samt allehanda överraskningar.

Kvällens Ordförande Mikael Risén hälsade de 21 recipienderna varmt välkomna till sällskapet och sade till dem att de skulle vara stolta över att de blivit utvalda av sina faddrar, samt att de bör se sig som kulturbärare med uppgift att föra Par Bricoles traditioner vidare.

Han underströk också att vad  medlemsskapet i PB kommer att bli är upp till dem själva.

– Det är dock vår förhoppning att ni ska kunna finna den glädja och gemenskap, som vi andra har i Par Bricole, avslutade han.

Recipiendernas tacktalare Leif Svalström höll ett långt, engagerat och bejublat tal där han berättade hur hans upplevelser under kvällen växlat mellan att känna att Par Bricole är en “glädjeloge av Guds nåde” och ett sällskap där “man fruktar för vad som ska hända”. Hans tal utmynnade dock så småningom i, att det är en “rätt rolig loge som man inte bara får missa”. I synnerhet inte som att man börjar redan i första graden med att bli Kommendör, något som Svalström mindes tillhör de högsta graderna i det militära.

Bland de nya fanns ett flertal olika yrkesgrupper och åldrar, både jägare, kriminalassistent, lekare (!) och frisörmästare och åldrarna pendlade mellan 24 och 74 år. En god spridning med andra ord.

Du hittar en särskild sida med ALLA 21 FÖRSTAGRADARNA VIA DENNA LÄNKEN!
Vill du se ÄNNU FLER BILDER och är medlem kan du hitta dessa genom denna länken: parbricole.se/medlem. Därefter skriver du in dina inloggningsuppgifter, går sedan till Malmö Par Bricole och klickar därefter på rubriken BILDGALLERI i vänstermarginalen. Väl där kan du hitta 58 bilder från Grad 1:s middag.
Här under är några bilder från Första Gradens middag den 10 oktober 2015:

Musiken-Grad1-2015Musiken spelar upp…

LarsJEtt Störande Moment med Theaterns Lars Johnsson som kommer in
och kastar papperslappar 
på Bröderna. Han förs ut av Ordningsmännen.

Ambetsmen-Grad1-2015Kvällens Ämbetsmän.

Gaster-Grad1-2015Kvällens Gäster från Jönköping, Borås, Moderlogen och Göta.

Tacktal-Recip-Grad1-2015Recipiendernas tacktalare Leif Svahlström.

Corlins4stChrister Corlin fick särskild medalj för att han värvat fyra (!) nya bröder.

AhmbohmBröder som njuter…

Berggren Theaterdirektören och Theaterns Ordförande.

LarsA-Berg Ytterligare Theaterbröder – Lars Andersson och Lars Berg.