Efter all julstämning så infaller det kompakta kalmuckiska januarimörkret. Det sluter sig kring oss och det enda som lyser upp vår tillvaro är att inom kort är det åter dags för ett bricollerikalas. Redan Numa Pompilius förstod att helga denna månad åt ljusets gud. Men, för att vara på den säkra sidan, kräva rådande omständigheter att ett bricollerikalas i Par Bricole förnöjer bröderna, detta sker fredagen den 31 januari och avhålles för alla blivande Överkommendörer.

Kort sagt, gör som Numa, hylla Janus. Detta göres genom att omgående taga fram kalendern och boka in aktuellt datum för att deltaga och ledsaga recipienderna på deras fortsatta vandring. Väl där finner du det bricolistiska ljuset, den broderliga värmen och dessutom ljuvligt fluidum (i måttlig och anständig mängd). Njut därutöver av att se våra recipienders talanger sättas på allehanda prov av ceremonimästaren, som måhända har något nytt att förevisa recipiender och bröder. Vad kommer att hända, vem gör en tavla och vad kommer vi att få se? Dessa frågor besvaras förhoppningsvis under kvällen.

Måltidskalasets, av Providören, välkomponerade meny avnjutes tillsammans med ljuvligt synligt fluidum och körens ljuvliga stämmor. Naturligtvis kommer även musiken att förgylla aftonen med smäktande toner och välklingande instrument för samtlige bröder.

KLANG!!
Mikael Risén, Ordförande i Arbetsgraderna

Program
 • 17.30
  Samling för tjänstgörande ämbetsmän.
 • 17.45
 • Kvällens recipiender samlas vid baren.
 • 17.50
  En glad skara bröder, samlas även de vid baren i väntan på kapitlets början.
 • 18.20
  Trumpetstötar, eller på annat sätt påkallas brödernas uppmärksamhet som anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen
 • 20.30
  Måltidskalas med varjehanda inslag.
 • c:a 22.18
  Måltidskalaset tager sin ände.
Providören låter meddela att kvällens meny består av Skånsk Sillamacka och därefter Baconlindad Kycklingfilé till det facila priset av 230 kr. Till detta erbjuds väl valda drycker, som alltid till överkomligt pris.
I numera vanlig ordning, anmäler min Bror sig genom att betala in till Sällskapets bankgiro 418-2416, vilket torde ske senast den 23 januari 2014.