Söndagen den 8 november bjöd Malmö Par Bricole in till vår mest stämningsfyllda högtid där vi med sång, musik och tal minns och hedrar de bröder som under året för alltid lämnat oss.

Det blev en både stämningsfull och mäktig parentation.

Kyrkan var så gott som fylld med PB-Bröder och anhöriga. Och det var ovanligt många gradband som lyste upp kyrkan denna kväll. Så gott som samtliga nya riddarna från i fredags deltog iklädda frack och sina nyvunna gradband.

Parentation2015-DSC04776

Och det de fick sig till livs var väldigt mycket av Malmö PB. Vår egen Carl Hervelius var pappa till inte mindre än tre av de framföranden som ovanligt stora församlingar av Den Bacchanaliska Kören och Den Bacchanaliska Musiken mäktigt framförde både unisont och tillsammans med solister.

Minneshögtiden inleddes med ”Elegie” av Carl Hervelius och Morgonsang av N.W.Gade, fortsatte sedan med Gunnar Janssons ”Forza Interna IV” innan en parentationskantat av N.G.Zettergren orkestrerad av Carl Hervelius.

En känslosam predikan hölls av Malmö PB:s Ordens-Kaplan Rickard Aspegrén och själva parentationen utfördes stämningsfullt av Den Styrande Mästaren Patric Jakobsson innan det blev Carl Hervelius igen – nu ”Minnessång”.

De avlidna bröderna som denna kväll hyllas var:

  • KMR Owe Ranert, som gick med i Malmö PB 1984
  • KMR Egon Ericsson (med i PB sedan 1995)
  • RGK och Jubelkommendör Kaj Sarner (med sedan 1951)
  • Guv Willy Anderberg (med sedan 2002)
  • DB Dick Heimsten (med sedan 2012)
  • vGuv Mats Bruzaeus (med sedan 2004)
  • SSR Hans Fredrin (med sedan 2009)
  • RGK Ingemar Ekström (med sedan 1984)

Minnestunden avslutades med en psalm översatt från tyska av Carl Mikael Bellman, altartjänst, Välsignelsen, församlingssång och slutligen Pilgrimskören ur operan Tannhäuser.

Ytterligare bilder från Parentationshögtiden hittar du, om du är medlem, genom att logga in via våra medlemssidor! Använd länken: parbricole.se/medlem. Därefter skriver du in dina inloggningsuppgifter (som du ska ha fått av Kansliet när du gick med i Malmö PB), går sedan till Malmö Par Bricole och klickar därefter på rubriken BILDGALLERI i vänstermarginalen. Leta därefter upp mappen Grad 6 och Parentation 2015. Parentationsbilderna finns på slutet i detta BildGalleri.