Golfmastare2015-IMG_0512

Fredagen den 18:e september, på Landskrona GK’s fina bana, avgjordes det vem som med stolthet kan kalla sig Malmö PB’s mästare i golf.

Vi var 13 stycken som gjorde upp om det. Solen både sken och värmde, samtidigt som vinden pinade in från Ven. Hur dessa väderfenomen påverkade var enkel spelare är svårt att utröna, men när vi samlats vid hål 19 för genomgång av resultaten visade det sig att endast 21 slag skiljde första man från sista.

Sist kom en Broder som gjorde sitt för dagen bästa. Starkt jobbat Broder! Strax före honom kom nio Bröder med ett något bättre, men väl blandade resultat. Dock inte så bra blandat att de hade med toppstriden att göra. Topp tre hade nämligen 76, 74 respektive 72 slag netto!

Den som hade 72 slag netto, och årets vinnare, var ingen mindre än Malmö PB’s golfsektions assisterande lagledare, Anders Bergman (bilden härintill). Stabilt spel Anders! Låt det vara en förebild för oss andra. Förutom äran, sitt namn för evigt ingraverat i vandringspriset, en magnum flaska kvalitetsvin att ta med hem, får Anders en mini buckla att ha som skrytobjekt i vitrinskåpet. Är inte detta något för oss andra att sträva efter så säg?

Nästa gång vi ses är till vårens avrostning som på prov kommer att hållas på en söndag i slutet av april eller början av maj 2016. Detta för att möjliggöra för de Bröder som fortfarande är i karriären att vara med. Jag återkommer med datum.

Jag ber härmed golfande Bröder som inte redan är till min kännedom, att anmäla sitt intresse till mig via email, poolkillen@hotmail.com eller ett kort samtal alternativt sms, på mobil 0730-694182. The more the merrier! Svinga lugnt !!!

Magnus Strömland, Lagledare Malmö PB Golf