Malmö PB:s Hederskapellmästare Carl Hervelius hyllades stort vid en konsert med MSO, Malmö Symfoniorkester i Stora Konsertsalen i Malmö Live för en tid sedan.

Symfoniorkestern spelade vid denna Valsgala en marsch, som Carl skrev redan 1953, Mirabelle-marschen. Efter succéartade applåder från den så gott som fullsatta konsertsalen, blev Carl framkallad på scenen och intervjuad av Marianne Mörk, då han fick en chans att berätta om tillkomsten av verket. Han skrev marschen i samband med att han var anställd som kapellmästare för operetten Wienerblod, som våren 1953, spelade på Malmö Stadsteater.

Carl var mycket nöjd med hur verket framfördes. Och förstås med publikens jubel efter framförandet.

– Tänk själv att här sitter jag på min kammare och komponerar en marsch 1953 och så ringer dom 65 år senare och meddelar att dom vill framföra min marsch vid en Valsgala med wienermusik! Detta är så stort för mig så du kan inte föreställa dig! Det är något av det finaste man kan få uppleva. Vid repetitionerna med orkestern dagarna före konserten applåderade till och med orkestern mitt verk.

Marschen som är skriven för stor orkester framfördes med hela stora MSO under ledning av Rainer Honeck under MSO:s wienerprogram.

Utöver denna marsch har Carl skrivit ett 50-tal musikaliska verk, som är anmälda och registrerade hos Stim.

Text: Christer Brynielsson, Ordens-Redaktör