Fredagen den 22 februari firade en grupp särskilt inbjudna PB-Bröder med Styrande Mästaren i spetsen RSK och Jubelkommendörent Lars-Åke Hankell på dennes 100-årsdag.

Lars-Åke, som fortfarande är pigg och väl bevarad mötte de inbjudna gästerna med ett strålande gott humör i mörk kostym och med PB-slipsen på. Dagen till ära hade han fått ett särskilt gratulationsbrev från Stockholms slott med texten “Våra varmaste lyckönskningar på 100-årsdagen” undertecknat av Carl Gustaf och Silvia (bilden här under).

En pigg 100-åring tillsammans med Malmö PB:s StM Bo Alerskans.

Inte bara 15-talet PB-Bröder fanns på plats bland gratulanterna. Här fanns även släkt och vänner samt Odd Fellow och Hantverkarnas Gille, där Lars-Åke är hedersmedlem.

Lars-Åke Handel skålar smakar på 100-årsdagens champagne.

 

Malmö Par Bricoles Styrande Mästare Bo Alerskans prisade jubilaren för hans 62 år som medlem i Malmö Par Bricole. Lars-Åke kontrade under måltiden med att till Malmö PB skänka en mycket fin Jaquette från 1914, som han tyckte kunde få leva vidare i den Bacchanaliska Theatern eller på annat sätt i Talanggrupperna. Bo Alerskans avslutade Malmö PB:s uppvaktning med en unison sång, Evert Taubes “Än en gång däran”.

Lars-Åke lämnar över sin Jaquette till Karl-Erik Holm.

Carl Hervelius fanns med bland PB-gratulanterna.