Bellmandagen, som Malmö Par Bricole anordnade söndagen den 7 juni, blev en mycket lyckad Bellman-dag med ovanligt stor publiktillströmning och ovanligt späckat och lyckat program.

Uppskattningsvis 150 personer hade hörsammat kallelsen att tillsammans med Malmö Par Bricole fira Bellman på hans 275-årsdag  och slagit upp sina picknick-korgar vid Himlabacken i Malmö Slottspark.

Talanggrupperna hade tillsammans med De Styrande sammanställt ett mycket ambitiöst program under de två timmar, som arrangemanget varade kl 13-15.

Här förekom både teaterstycken (“Torstigste bröder”, “Märk hur vår skugga” och “Balladen om Bellman”), hornmusik med hornblåsare som spelade sina horn genom ett par meter långa genomskinliga plastslangar (!), sångliga framträdanden med allsång med ComediOrkestern, musikstycken med en blåskvintett från Den Bacchanaliska Musiken, Bellmansånger med Den Bacchanaliska Kören och sist men inte minst Bellman-epistlar med Malmö PB:s Ordens Trubadur Jan Ek och vissångarna Christoffer Månsson och Eric Sandberg.

Här är några bilder från den festliga Bellmandagen:

P1000899-Bellmandagen-publik-www

Ovanligt mycket folk!

P1000835-ComediOrkestern-www

ComediOrkestern i bakgrunden. I förgrunden hornisterna, som spelade sina horn
med förlängda plastslangar!

P1000855-Idoff-www

Lars Idoff i ett särskilt bejublat theaternummer.

P1000876-Trubadur-www

Ordens Trubadur Jan Ek ackompanjeras av Malmö Operas violinist Tomas Gunnarsson.

P1000883-Bellmandagen-Trumpet-2015

ComediOrkesterns eminenta trumpetare Leif Bengtsson.