Kören välkomnar våren – igen…

I en vårdukad TSO-sal firade Malmös Bacchanaliska Kör vårfest.

En kylig 12e maj välkomnades våren av Malmös Bacchanaliska Kör med sång på Margaretapaviljonen. Kanske en av de vackraste årstiderna, hade vaknat till liv, om än fortfarande en smula yrvaket. Drygt två veckor senare och 10°C varmare samlades kör-bröderna igen för att sätta ton på våren och sin årliga vårfest.  

Firandet ägde rum i en vårdukad TSO-sal med cirka 25 st solkyssta bröder. Vid ankomsten välkomnades bröderna med ett glas bubblande fluidum och mingel. De hungriga bröderna intog sedan stolarna för att inmundiga en middag utan dess like, tillagad av vår ”kör-providör” broder Johan Solstad.

På menyn stod inkokt lax, smörsås,inlagd gurka och kokt potatis och därtill även ljuvligt fluidum.

 

Hungriga bröder förser sig med ljuvlig sommarmeny komponerad av broder Johan Solstad.

Det är ingen fest med den Bacchanaliska Kören utan några ljuva toner. Under aftonen sjöngs det bland annat “Ein König ist der Wein”, “Hvila vid denna käll”a samt broder Gösta Hallströms textkomponerade “Flaggpunsch” till melodin av “Stå stark”.

 

Utöver vinvisor överraskades bröderna av Christoffer Månsson, Rubert Svensson,
Sven Nordahl och Anders Nyquist som sjöng en barbershop av “My wild Irish Rose”.

Körens ordförande Johan Sundqvist tackade bröderna för deras engagemang i talanggruppen. Ordförandne påpekade hur viktig körens närvaro är vid sällskapets sammankomster och hoppades att se så många som möjligt till Bellmandagen – dagen då vi hyllar vårt sällskaps grundare och nationalskald. Men även hög närvaro vid höstens Grad I då vi välkomnar våra nya bröder.

Tiden går fort när man har roligt. Efter kaffe, gott därtill samt lite mer sång var det dags för bröderna att bege sig hemåt i den fortfarande ljumna vårsolen.

Klang!
Anton Daag