Grad 6 med tillhörande skånskt Gåsakalas blev som vanligt en härlig tillställning med svartsoppa, gås med krås och äppelkaka med vaniljsås. 

Ingen skåning kunde vara missnöjd med den maten! 

Inte heller med medaljskörden heller eftersom det delades ut ovanligt många medaljer – Gåsamedaljer. Att dessa medaljer var sådana som blivit över sedan tidigare kalas och som hade betalats i förväg av bröderna själva gjorde nog inte medaljerna mindre värda. För medaljer det kan vi nog aldrig få nog av!!!

Hela 117 Bröder hade hörsammat kallelsen. Av dessa hade vi både gäster från Moderlogen i Stockholm, från Borås och från Jönköping.

De 19 recipiender, som upphöjdes till riddare och som alla syns på bilden här under var: Krister Askaner, Joakim Casagrande, Ken Ceder, Martin Ekstén, Magnus Fahl, Hans Fredin, Anders Hansson, Lars Hector, Claes Håkansson, Stefan Leo, Anders Nyquist, Roland Olsson, Rolf Perleij, Morten Persson, Kjell Peterson, Carl-Magnus Trygg, Johan Wallin, Martin Wigvall och Mikael Wärn.

Grad6-2013

Deputerade Styrande Mästaren Thomas V Nilsson sa i sitt tal till de nyblivna riddarna, att de från och med denna grad kunde vänta sig en vandring med djupare mening än tidigare.

Deputerade Styrande Mästaren förväntade sig också ett större arbete från de uppgraderade för att försäkra fortlevnaden av Malmö Par Bricole och avslutade med en förhoppning:

– Måtte vi få många och härliga Bricoleri-upplevelser tillsammans!

Nyblivne 6:e-gradaren Lars Hector (bilden) sa i sitt tacktal för recipienderna att det var en stor ära att bli upptagen till riddare och utlovade att samtliga 19 mer än gärna skulle fortsätta att delta i Malmö Par Bricole.

LarsHector-Grad6-2013

/Christer Brynielsson, OIM, O.R-r