Malmö PB Inbjuder till Guvernörs-kalas med För-Grad till V och VIII, på onsdag den 23 november kl. 18.30 i Siriuspalatset. Här är Styrande Mästarens inbjudan:

“Käre Broder Guvernör!

Du Broder som innehar lägst grad VIII, alltså Högst Durchseende Och Högst Oförgänglige Broder Guvernör, har möjlighet att närvara på denna Förgrad till Grad V och VIII. Vi kommer, liksom tidigare år, att engagera våra talanggrupper till detta, som vi hoppas, Bricolistiska Guvernörs-kalas.

Vid årets Guvernörs-kalas kommer Sången, Musiken och Theatern att spela en stor roll under måltiden. Vi vill dock ha kvar den sköna känslan av en intim och spontan sammankomst. Det kommer att bjudas på en 2-rätters meny till mycket bra pris och några underhållande överraskningar.

Ett stort antal Bröder recipiender är kallade till denna Förgrad. Du som är fadder och alla övrige Bröder av lägst grad VIII, kom och ge dessa särskilt kallade bröder, den härliga inramningen de så välförtjänte önskas få uppleva samt till gagn och gamman för alle övrige Bröder.

Varen varmt välkommen till ett bricolistiskt kalas!

/Bo Alerskans, Styrande Mästare”

Klädsel: Mörk kostym med PB-slips och gradband samt det goda bricolistiska humöret.

Anmälan sker via Medlemssystemet samt genom att måltidskostnaden kronor 160:-  inbetalas till Sällskapets bankgiro 418-2416, dock senast onsdag den 16 november 2022. OBS! Respektera tiden!

Program:

   17.00          Dörrarna och baren öppnas på Siriuspalatset
   17.30          Kvällens Recipiender samlas i Baren
   17.45          Tjänstgörande ämbetsmän samlas i Bellmansalen
   18.20          Entrédörrarna låses
   18.25          Övrige Bröder på plats i Bellmansalen
   18.30          Förgraden tager sin början

   Meny: Klassisk Skånsk Sillamacka, Krögarens Rotmos med traditionella tillbehör, Kaffe.

OBS! Försäljning av dryckesbiljetter efter entrén innan förgraden.(Snaps 5 cl 60 kr, avec 5 cl 60 kr, Starköl 50 kr. Helflaska vin 210 kr. Lättöl/vatten och kaffe/te ingår.).

__________________________________________________________________________

Och här är programmet för resten av hösten 2022 och våren 2023:

Vi har fortfarande en varm höst men det riskerar bli både regn och rusk. Förtvivla dock inte, för nu ska vi äntligen avhålla vår Högtidsloge, Barbara-kalaset, Lördagen den 3 december.

Vi hyllar vår älskade och vördade Moster Barbara med stiliga intåg, Guvernörer och vice-Guvernörer blir dubbade och vi brukar dekorerar Jubel- och Hederskommendörer. Punschbålen tillreds och avnjutes samt ett antal Bröder belönas nog därutöver. Dessutom vankas: God mat och dryck!

Vårens program startar med Andra graden den 3 februari.  Följ de Bacchi Riddersmän som upptogs på Grad 1 och som troligtvis nu ”vill” smaka bålen. Brukligt är också att dessa Bröder dessutom bjuder oss övrige Bröder på någon särskild hyllning. Kom och gläds åt att få välkomna de nya Bröderna Klare Och Befallande Överkommendörer!

Den Lördag den 3 mars är det åter dags att vissa Bröder upphöjes till Riddare av Gyllene Korset på Grad X

Planera dessutom redan nu för Installation av nytt Styrande-Guvernement lördag den 25 mars. Inbjudan i höst.

PS. När Du läser detta finns fortfarande tid att planera in Grad VI 11 nov samt Minneshögtiden 13 nov i Pauli kyrka kl. 18.00. DS.

Vi Trenne Styrande önskar er alla välkomna!