Äntligen anlände ett säkert vårtecken när det denna afton den 8 april hölls kapitel i Grad IV, den Seende graden på Siriuspalatset i Malmö.

Cirka 110 st bröder bevittnade när recepiendernas talanger sattes på allehanda prov för att söka sig längre in i vingården och djupare in i det bricolistiska ljuset. Här avslöjas dock inte de prövningar som dessa 12 tredjegradare fick utstå för att uppnå och bli Durchseende Broder. Kvällen förgylldes även med närvaro av en broder från moderlogen och hela 14 bröder från Göta där även en recipiend ingick!

[klang]

Middagen inleddes i sedvanlig ordning med procession och därefter med att Theaterns medlemmar framförde ett Störande Moment. Här var det en stor mängd huvudprydnader som Peter Nilsson och Lars Jonsson förevisade i en humoristisk hatt-kavalkad!  (Bild härunder av Mats Attin.)

Kalaset gjordes extra lysande genom att bröderna fick avnjuta Providörens välkomponerade meny: Fläsknoisette med sparris, ljuvlig sås samt purjodoftande stekt och tärnad potatis. Till detta serverades ett välbalanserat och i vanlig ordning mycket noga utvalt vin. 

Vår skattmästare kunde under kvällen redogöra för att aftonens kollekt uppgick till hela 2 411 riksdaler men även nio Heineken kapsyler, medaljer från Svenska handbollsförbundet och simförbundet, fordonstvättpolett samt en karta Viagratabletter.

Middagen förgylldes med skönsång från kören under eminent ledning av Rubert Svensson.

Recipiendernas tacktal hölls föredömligt av Jonas Hörgård som inledde sitt tal med ljuvlig skönsång och därmed visade sin framtid inom vår kör! (Samtliga recipiender kan du se på gruppfoto här ovanför. Foto: Mats Attin.)

Bröderna fick även njuta av den härliga Göteborgsdialekten när Leif Ytterström från Göta PB höll ett trevligt tal till kvällens ära.

Dans på efterfesten. Foto: Mats Attin.

/Referat: Mats Attin

Fler bilder från detta kalas hittar du efter inloggning på vårt Intranäts BildGalleri.

[/klang]