Det lysande sällskapet Malmö Par Bricole
ger grad III – Den Skinande Graden
med efterföljande måltidskalas
Fredagen den 8 september 2017 kl. 18.30
i Bellmansalen, Siriuspalatset, Rundelsgatan 15 Malmö

“Det är min sorgliga plikt att meddela Er att sommaren är över! Inga mer salta bad, inga svidande kräftröda axlar och inga fler ljusa sommarkvällar med kaffe och punch i bersån. Det enda som nu återstår är ruskväder och mörker. Ett mörker som endast kan betvingas med ordentliga doser bacchanaliskt ljus.

Naturligtvis längtar du, min Bror, under dylika omständigheter och sådana framtidsutsikter, alldeles förfärligt efter att spendera en eller annan kväll i glada Bröders sällskap.

Som av en händelse, yppar sig ett förnämligt tillfälle redan vid den kommande III:e graden.

Vi konverterar därför från sommarens lediga utstyrsel till en mer lämplig klädsel bestående av gradband och slips, i samklang med mörk kostym och passande vit skjorta.

Tillsammans med Styrande ska vi döma och bedöma våra recipiender under Sileni död. Tillsammans avnjuter vi under måltidskalaset, en välkomponerad och samstämd meny, som inmundigas under muntra och glada sånger och tillrop.

Så min Bror, var med och upplev ännu en strålande föreställning av talanger, förskräckta recipiender och framför allt, umgås med glada Bröder under muntra former.

KLANG!”

Lars Löfberg
Ordförande i Arbetsgraderna

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips
(i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar en bricolerislips
finns den att köpa på plats.

PS. Min Bror glömmer väl inte att enligt det bricollistiska räknesättet följer I omedelbart på III och i år förr än man anar. Redan den 7 oktober dags för första graden, så min Bror, håll ut. Det gäller således inte bara att vänta och hålla ut, utan också att intensifiera jakten på nya Bacchi Riddersmän som är varje Broders skyldighet.

Anmälan till den Tredje Gradens kalas görs genom att betala in måltidsavgiften, 230 kronor, till Sällskapets bankgiro 418-2416 senast den 31 augusti 2017.

Program:

17.30: Samling för tjänstgörande ämbetsmän.
17.45: Kvällens förväntansfulla recipiender samlas i barens omedelbara närhet tillsammans med Härolden.
17.55: En glad skara övriga Bröder, intager även de baren i väntan på kapitlets början.
18.20: Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen.
18.30:Kapitlet tager sin början.
20.30: Här vidtager alla hungriga Bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag.
23.19: Måltidskalaset tager sin ände och förnöjda Bröder begiver sig hemåt eller annorstädes.