Ger grad III
Den Skinande Graden
med efterföljande
måltidskalas

Fredagen den 6 september 2019

Bellmansalen, Siriuspalatset,
Rundelsgatan 15 Malmö

Käre Broder!
Det är min sorgliga plikt att meddela Er att sommaren går mot sitt slut! Inga mer salta bad, inga svidande kräftröda axlar och inga fler ljusa sommarkvällar med kaffe och punch i bersån. Det enda som återstår är ruskväder och mörker. Ett mörker som endast kan betvingas med ordentliga doser bacchanaliskt ljus. Naturligtvis längtar du, min Bror, under dylika omständigheter och sådana framtidsutsikter, alldeles förfärligt efter att spendera en eller annan kväll i glada Bröders sällskap. Som av en händelse, yppar sig ett förnämligt tillfälle redan vid den kommande III:e graden. Vi konverterar därför från sommarens lediga utstyrsel till en mer lämplig klädsel bestående av gradband och slips, i samklang med mörk kostym och passande vit skjorta. Tillsammans med Styrande ska vi döma och bedöma våra recipiender under Sileni död. Tillsammans avnjuter vi under måltidskalaset, en välkomponerad och samstämd meny, som inmundigas under muntra och glada sånger och tillrop. Så min Bror, var med och upplev ännu en strålande föreställning av talanger, förskräckta recipiender och framför allt, umgås med glada Bröder under muntra former.

KLANG!
Lars Löfberg
Ordförande i Arbetsgraderna

Intendenten 

Bild på Poster som General-Intendenten Anders Andersson
gjort till operan.

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips (i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar en bricolerislips finns den att köpa på plats.

Program

17.30 Samling för tjänstgörande ämbetsmän.
17.45 Kvällens förväntansfulla recipiender samlas i barens omedelbara närhet tillsammans med Härolden.
17.55 En glad skara övriga Bröder intager även de baren i väntan på kapitlets början.
18.20 Portarna stängs! Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen.
18.30 Kapitlet tager sin början.
20.30 Här vidtager alla hungriga Bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag.
23.21 Måltidskalaset tager sin ände och Eftersitsen tar vid.  Förnöjda Bröder begiver sig sedermera hemåt eller annorstädes.

Providören låter meddela att denna afton serveras S.O.S med 3 sorters sill och tillbehör följt av Kryddig oxfärsbiff med Café de Parissmör och klyftpotatis.  Till detta serveras ett välbalanserat och mycket noga utvalt vin. Biljetter, vilka kunna bytas mot för denna delikata måltid lämpliga drycker, finnes såsom brukligt är till försäljning i entrén.

Anmälan görs genom att betala in måltidsavgiften, 250 kronor, till Sällskapets bankgiro 418-2416 senast den 29 Augusti 2019