Malmö Par Bricole ger grad III – Den Skinande Graden, med efterföljande måltidskalas Fredagen den 2 september 2022 i  Bellmansalen, Siriuspalatset, på Rundelsgatan 15 i Malmö.

Käre Broder!

Ännu kan vi krama ut många härliga varma sommardagar, innan hösten gör entré. Men svalare tider väntar, mörkret smyger sig på och det gäller nu att hitta verktyg att överleva vintern på nytt.

Doktorn har rekommenderat ordentliga doser bacchanaliskt ljus, gärna kombinerat med både P- och B-vitamin för bästa effekt. Naturligtvis längtar du, min Bror, under dylika omständigheter och sådana möjligheter, alldeles förfärligt efter att spendera en eller annan kväll i glada Bröders sällskap.                                          

Som av en händelse, yppar sig ett förnämligt tillfälle redan vid den kommande III:e graden. Vi konverterar därför från sommarens lediga utstyrsel till en mer lämplig klädsel bestående av gradband och slips, i samklang med mörk kostym och passande vit skjorta.

Tillsammans med Styrande ska vi döma och bedöma våra recipiender under Sileni död. Tillsammans avnjuter vi under måltidskalaset, en välkomponerad och samstämd meny, som inmundigas under muntra och glada sånger och tillrop. Så min Bror, var med och upplev ännu en strålande föreställning av talanger, förskräckta recipiender och framför allt, umgås med glada Bröder under muntra former.

KLANG!

 Jonas Malm
v Ordförande i Arbetsgraderna

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips
(i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar nämnda slips
finns den att köpa på plats.

Program

   17:30     Samling för tjänstgörande ämbetsmän.

   17:45     Kvällens förväntansfulla recipiender samlas i barens omedelbara närhet tillsammans med Härolden.

   17:55     En glad skara övriga Bröder, intager även de baren i väntan på kapitlets början.

   18:20     Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen (Entrédörrarna låses)

   18:30     Kapitlet tager sin början.

   20:30     Här vidtager alla hungriga Bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag.

23.21    Måltidskalaset tager sin ände och förnöjda Bröder begiver sig hemåt eller annorstädes.

Providören låter meddela att denna afton serveras en gubbröra på Trelleborgsvis med dillkvist och citron. Därefter serveras det kalvfärsbiffar tillsammans med gröna ärtor, gräddsås och persilje­toppad potatispuré.  Till detta serveras ett välbalanserat och mycket noga utvalt vin. Biljetter, vilka kunna bytas mot för denna delikata måltid med lämpliga drycker, finnes såsom brukligt är, till försäljning i entrén.

Försäljning av dryckesbiljetter innan gradgivningen:

(Vinpaket: 200 kr, snaps 5 cl 60 kr, avec 5 cl 60 kr, Helflaska vin 210 kr. Lättöl/vatten och kaffe/te ingår.)

Anmälan sker som vanligt via medlemssystemet samt genom att måltidskostnaden 275:- inbetalas till Sällskapets bankgiro 418-2416, senast den 25 augusti 2022. OBS! Respektera tiden!

Resten av hösten

Efter sommaruppehållet stundar åter igen höstens efterlängtade bricolistiska höjdpunkter, boka redan nu i er almanacka.

Lördagen 17 september har vi glädjen att åter igen bjuda in till ett Dambricoleri. Vi ser fram att få träffa er Bröder med era Kärälskliga och bjuda på en helkväll i festens tecken med god mat och dryck samt därtill uppsluppen samvaro och rytmiska dansturer.

Lördagen 1 oktober, grad I – Kom, med eller utan Riddersman, för att med egna ögon se Par Bricoles framtid göra premiärentré. Kom för att uppleva hur Riddersmännen för första gången visar sina färdigheter.

Fredagen den 21 oktober, grad IX, firar således de Högst och Högt Upplyste samt de Högst Erfarne Bröder Riddarne högtidlig Gradgivning och Skördefest tillsammans med utvalda Bröder Guvernörer som detta år hedrats med att upptagas såsom Konung Magnus Riddare.

Fredag 11 november, ges den första Riddaregraden, Grad VI, som tillika är ett klassiskt Gåsakalas. Det blir de traditionella skånska rätterna; Svartsoppa, Stekt gås och Äpplekaga. Som vanligt sång och musik.

Söndagen 13 november hedrar vi minnet av bortgångna bröder vid vår Minneshögtid i S:t Petri kyrka. Detta är en av årets finaste och viktigaste händelser med ypperlig sång och musik för både Bröder och anhöriga.

Onsdagen 23 november är det förgrad för blivande till Grad V och VIII. Vi fortsätter med att ”alla” kvalificerade bjuds in till ett enkelt, prisvärt och trivsamt kalas.

Till toppen