Det Lysande Sällskapet
MALMÖ PAR BRICOLE

ger Sjunde Graden Fredagen den 12 maj 2017, kl. 18.30 På Siriuspalatset i Bellmansalen
med efterföljande vår-måltid på Margaretapaviljongens restaurang

Konung Sverkers Riddaregrad firades i vårt Sällskap första gången år 1803, för 214 år sedan! Det är således en mycket lång tradition vi än en gång fullföljer. I år firar vi denna grad i Bellmansalen och därefter måltiden på Restaurang Margareta Paviljongen. Efter Gradgivningen åker vi gemensamt i taxikortege till Pildamms-parken.

Denna grad är vårens och ljusets grad och i parken får vi njuta av den Bacchanaliska körens vårsånger och av bubbel i glasen och en prunkande blomsterinramning.  Aftonsolen värmer, fåglarna kvittra och Bröderna mår såsom det anstår firandet av Konung Sverkers Riddaregrad. Därefter blir vi i matsalen serverade en måltid, som går i vårens tecken

Thomas V Nilsson
DStM

Klädsel: Högtidsdräkt med vit väst, dekorationer och ett glatt humör.

Program

17.30 Samling för tjänstgörande ämbetsmän och recipiender på Siriuspalatset.
17.45 Kvällens recipiender samlas vid baren.
18.00 Samtliga övriga Bröder samlas i TSO-lokalen för omklädning till Riddaredräkter.
18.30 Gradgivningen tar sin början.
ca 20.00 Avfärd till Margaretapaviljongen och inmundigande av bubbel till vackra vårsånger. Därefter serveras följande:

Anmälan sker genom att måltidskostnaden kronor 460: – inbetalas
till Sällskapets bankgiro 418-2416 senast den 4 maj.

Bellmandag 11 juni

Innan sommarvilan har vi dessutom Bellmandagen söndagen den 11 juni. Vi firar som vanligt, i Slottsparken på den stora gröna ytan nedanför Slottsparkens ”himla backe” (snett emot Stadsbiblioteket).  Bröder, med familjer och vänner kom för att tillsammans med våra talanggrupper fira Carl Michael Bellman, vackert väder är beställt så tag med filten och picknickkorgen med lite godsaker!

Grad III 8 september

Hösten drar sedan vi igång med den tredje graden den 8 september.

Grad I 7 oktober

Den 7 oktober, en lördag, ges grad I. Börja redan nu att söka upp nya Bacchi riddersmän. Dessa riddersmän blir våra nya Bröder, som ska vara med att föra vårt Kära Sällskaps traditioner vidare. Alla duktiga förste-faddrar föräras vårt vackra och lysande utmärkelsetecken, Ymnighetshornet!

Grad VI 10 november

Sedan fortsätter hösten med grad VI med åtföljande Gåsakalas den 10 november. Traditionsenligt har vi Minneshögtid söndagen efter, det vill säga den 12 november, Fars egen dag.

Barbara 2 december

Vi avslutar 2017 traditionsenligt med den glittrande festen till Mosters ära i Rådhusets praktfulla salar, den 2 december.

Från oss Styrande, till Er alla, njut av den annalkande Sommaren!!