Ger grad IV Den Seende Graden 
med efterföljande måltidskalas 
Fredagen den 27 augusti 2021, kl. 18.30 
Bellmansalen, Siriuspalatset, 
Rundelsgatan 15 Malmö 

Käre Broder!

Äntligen! Äntligen ser vi det bricollistiska ljuset i tunneln så skarpt att inte ens de mörkaste solglasögon hjälper! 

Äntligen så får vi Bröder träffas i Bricole rum under muntra och anständiga former. Med all sannolikhet efter detta långa uppehåll har min Bror drabbats av åkomman Abstinenses Bacchanalis. En envis men enkel åkomma att bota! Härmed ordinerar doktorn en måttlig och anständig dos Bricolerikalas att intagas i Bellmansalen vid den IV:e graden den 27 augusti. Den Seende graden, den absoluta höjdpunkten på arbetsgraderna med både det ena, andra, tredje och fjärde som måste bevistas och upplevas med våra Oförgängligt Skinande Bröder recipiender. Låtom oss därför tillsammans vandra till Bellmansalen för att delta under kapitlet och efterföljande måltidskalas. 

Så mine Bröder. Glöm livets förtretligheter för en stund och upplev våra talanger! Musiken med klingande och ny putsade instrument. Kören med trimmade stämmor och ny polerade strupar samt Theatern med repliker och skådespel som lyfter sig till nya och högre höjder som tidigare inte skådats. Låt Providörernas välkomponerade meny inmundigas med njutning och sköljas ned med Munskänkens utmärkta val av ljuvligt synligt Fluidum. 

Allt detta sker fredagen den 27 augusti, så missa inte att redan nu markera det som viktigt i kalendern med fet stil och lysande färg. 

KLANG!!!! 

OBS! Antal platser är begränsade så skynda att anmäla er. Det är först till kvarn som gäller. 

Lars Löfberg
Ordförande i Arbetsgraderna 

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips (i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar en bricolerislips finns den att köpa på plats. 

Program 

17:00 Samling för tjänstgörande ämbetsmän. 
17:45 Kvällens förväntansfulla recipiender samlas i barens omedelbara närhet tillsammans med Härolden. 
17:55 En glad skara övriga bröder, intager även de baren i väntan på kapitlets början. 
18:20 Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen 
18:30 Kapitlet tager sin början. 
20:31 Här vidtager alla hungriga bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag. 
23.18 Måltidskalaset tager sin ände och förnöjda bröder begiver sig hemåt eller annorstädes. 

Providören låter meddela att det kommer serveras snapsvänlig förrätt. För att inte hamna i nöd så innebär det en sillamacka. Därpå följer Dansk fläskstek med rödkål, äpplemos, gräddsås och brynt kulpotatis. Och för de som försett sig med för ändamålet tillhandahållna biljetter – öl och snaps samt – hälsar krögaren – ett utomordentligt gott rött vin till varmrätten. För de extra kräsna vindrickarna finns även annat vin att köpa på plats, dock i form av hel flaska. Biljetterna, vilka således kunna bytas mot dessa för denna delikata måltid lämpliga drycker, finnes såsom brukligt är, till försäljning i entrén.

Anmälan görs genom att betala in måltidsavgiften, 260 kronor, till Sällskapets bankgiro 418–2416 senast den 19:e augusti 2021