Grad 3 sept 2013Fredagen den 13 september var äntligen många bröders väntan över! Trots en strålande sommar med skinande sol, bad och fest i glada vänners lag, har saknaden varit stor efter ännu en säsong i bricollistisk anda. Och som sig bör startade säsongen med den Skinande 3:e graden.

Vi fick där ånyo vara med och uppleva vad våra fantastiska talanggrupper hade att erbjuda i den kanske bästa versionen av Sileni opera någonsin!

17 Bröder av Andra Graden blev dessutom upphöjda till 16 nya Oförgängligt Skinande Bröder.

Providörens meny för kvällen bestod av Kycklingcanapé med cole slaw och bacon och därefter Ångad torskrygg med räkor, dill, hackat ägg, kräftsås och kokt potatis.

Sileni-operans skapare Carl Hervelius var på plats och gladde sig åt att hans opera, som han själv uttryckte det ”har utvecklats väl”! Även sedan han själv slutade att vara aktiv dirigent – förra året.

– Den opera, som vi såg denna kväll var den allra bästa hittills! Den lät som jag vill ha den, sa han och fortsatte:

– Är man tonsättare är det både spännande och roligt att få höra hur det låter. Och det var lysande i år! Inte minst orkestern var lysande!

Kvällen innehöll bland mycket annat även ett så kallat ”Störande Inslag”, det vill säga ett litet stycke teater, som uppförs mitt under middagen. Detta inslag bestod denna gång bland annat av en hjulande Pippi Långstrump. Mest anmärkningsvärt i detta var kanske att den hjulande Pippi ingalunda var en ung dam utan den 70-årige Niels Simonsen. Visserligen en f.d. solodansör, men ändå minst sagt imponerande!

Kvällens recipienter tacktalade genom Ulric Aspegrén. Han både tackade köket för ”en fantastisk middag” och Malmö Par Bricole för ”en formidabel afton” som han tyckte varit ”lysande, splendid”.

/Christer Brynielsson, OIM och O.R-r