Grad 3, den 1 september

Hösten hade verkligen visat sig den sista veckan i augusti. Men så på fredagen vände det plötsligt och vädergudarna sände åter varma solstrålar mot Malmö stad. Bröder i Par Bricole vägrade dock att sätta på sig shorts utan valde i stället den vackra varma fracken i ull.

Många var de bröder som hade engagerat sig och förberett sig inför kvällens gradgivning. Kören, men framför allt Musiken och Theatern, visade åter prov på humor, sång, och vacker musik.

Vid måltiden fick den nye Ceremonimästaren Magnus Bodin genast visa prov på sin mästerlighet när han visade ut de Styrande som minsann missat att det numera är frack som gäller på arbetsgraderna. I stället hade dessa klätt sig i kostym…

 

De nyantagne bröderna Mats Rådmark, Max Schöning och Per Isacsson under intensiv konversation.

 

Glada Bröder från gästande loger.

 

Stefan Adregård får av Theaterdirektören Benny Ahmbom ta emot Vandringspriset Top Star Award.

 

I talet till recepienderna uppmanade kvällens Ordförande Anders Andersson om att ha förtröstan inför den fortsatta bricolistiska vandringen. Samtidigt lovade han dem att de kommer att få uppleva den värme, gemenskap och glädje som är unik för vårt sällskap. 

 

Anders Andersson talar till recepienderna.

 

För recepienderna talade Tomas Storck. Han tackade alla närvarande bröder och betonade den givmildhet som han upplevt i sällskapet och hur bröderna med sina erfarenheter, historier och goda råd hjälper de lite yngre bröderna mycket på deras väg framåt i bricoleriet.

 

Tomas Storck

 

De församlade ämbetsmännen kan äntligen slappna av efter en mycket väl genomförd afton och Magnus Bodin kan andas ut.
Han genomförde graden med bravur!

 

 

Johan Sundqvist
StK