Här kommer ett inlägg från Malmö PB Golfs lagledare Magnus Strömland. Han efterlyser en ny lagledare för PB-Golfen och berättar om svårigheten att utse en golfmästare i Malmö Par Bricole 2017 i regn och åskväder…

“Golfande Bröder i Malmö Par Bricole!

Att utse en golfmästare i Malmö Par Bricole 2017 var lättare sagt än gjort! Inbjudan var utskickad, det fina vädret och banan var både bokat och beställt samt anmälningarna mottagna.

Spelplats var Malmö-Burlöv GK. Lagom centralt och tillgängligt. Själv tog jag den lokala gröna bussen dit. Endast ett byte! Solen sken, luften var varm. En perfekt dag för höstgolf!

Vi var sju stycken som ansåg oss manade att kämpa för titeln. Dock reducerade till sex på själva dagen pga sjukdom. Två tre-bollar således som mötte upp denna ljuvliga höstdag för att göra upp om äran.

Strax innan spelstart började det dugga från en solig himmel. Detta störde dock inte de spelsugna golfare som mött upp. Dessutom slutade det långt innan vår starttid. Men, när vi väl stod på första tee och skulle slå ut, vaknade Asa-gudarna! Jösses, vad det åskade! Tvivel infann sig. Skulle vi spela? Vi räknade sekunder mellan blixt och dunder. Vi konstaterade att ovädret drog bort mot Landskrona (eller liknande). VI beslöt att starta jakten på bucklan och äran!

Glädjen varade inte länge. Trots glatt humör, hyfsat spel, bra flygförmåga på bollarna inklusive efterföljande långt rull samt en god förmåga att håla ut inom acceptabelt antal slag, vände vår lycka. Regnet återkom! Denna gång i tropiskt format. Efter att ha simmat in från 7:e green, avblåstes försöket att kora en golf-mästare 2017.

Bröder, hav förtröstan! Nästa års avrostning ändrar både namn och form och blir istället en tävling av rang! Då korar vi 2017 års mästare! Se nu till att öva puttning på linoleum mattan i hallen, slå drivar mot nät i garaget och träna den mentala styrkan i tex tv-programmet ”vem vet bäst” (mest) ! Det lär behövas…

Slutligen vill jag meddela följande. Efter tre år som lagledare och sammanhållande länk för golfen (en avancerad form av jordbruk enligt Mark Twain) för Malmö PB, känner jag att resan är över.

Min målsättning var att öka antalet golfare per tillfälle samt att delta i Bacchi Horn Cup med ett lag värt namnet. Jag har inte nått detta mål… Som en konsekvens känner jag att det är läge/dags för någon annan att ta tag i stafettpinnen.

Alltså, ny lagledare för Malmö PB golf sökes. Min sista insats blir att kora 2017’s mästare enligt ovan. Även denna gång på Malmö-Burlöv GK. Datum och tid återkommer vi till. Därefter är jag återigen endast en golfspelande Broder inom Malmö PB.

Tack för dessa år samt en eloge till dem som valt att delta de gånger vi kallat. Vi har gemensamt skrattat i både framgång som motgång. Glatts åt våra medbröders lyckade utslag, dito inspel samt missade puttar.  Allt i en härlig broderlig blandning!

Med stor tacksamhet, tack för mig!”

Magnus Strömland
Snart fd lagledare Malmö PB Goif