Ger
Den Första Graden
med efterföljande måltidskalas

Lördagen den 18 September 2021
Bellmansalen, Siriuspalatset,
Rundelsgatan 15 Malmö

Arbetsgradernas ordförande Lars Löfberg skriver så här i sin inbjudan till denna grad:

“Käre Broder! Som brukligt är, följs den III:e graden av den I:a graden. 

Men, det brådskar, tiden är snart ute! Knappt har vi tömt sista droppen för våra Durchseende Bröder innan det är dags att tänka på Bricoleriets framtid. Lyft alla stenar, leta bakom varje buske, tag en extra titt i adressboken. Där du minst anar kan finnas en äkta Bacchi Riddersman! Om du finner honom har du redan den 18 september möjlighet att dela med dig av det varma bacchanaliska ljus som undantränger allt kalmuckiskt höstmörker. 

Därför, tag därför tillfället i akt att göra besöket i Kalmuckien behagligt kort. Kom, med eller utan Riddersman, för att med egna ögon se Par Bricoles framtid göra premiärentré. Kom för att uppleva hur Riddersmännen för första gången visar sina färdigheter. 

Så därför min Bror, kom och låtom oss denna afton förenas i broderlig värme och vänskap, detta under muntra och anständiga former. Talanggrupperna har lovat att förgylla aftonen med sång, musik samt allehanda överraskningar. Så planera in denna afton redan nu och varen varmt välkommen. 

OBS! Notera att vi denna afton öppnar baren redan kl 15:00 för samkväm och lite gott att fylla magen med innan kapitlet tar sin början. Notera att det endast är bordsservering av alkoholhaltiga drycker. Antal platser är begränsade så skynda att anmäla er. Det är först till kvarn som gäller. 

KLANG! 
Lars Löfberg Ordförande i Arbetsgraderna 

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips (i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar en bricolerislips finns den att köpa på plats. 

Program 

15:00 Baren öppnar och en glad skara Bröder intager baren i väntan på kapitlets början. Dagen till ära med extra gott tilltugg samt ljuvligt synligt fluidum till småländska priser. 

15:00 Samling för tjänstgörande ämbetsmän. 

15:45 Kvällens recipiender samlas, kanske något förvirrade, under faddrars handfasta ledning och förmaningar. 

16:50 Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen 

17:00 Kapitlet tager sin början. 

19:35 Här vidtager alla hungriga Bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag. 

23.21 Måltidskalaset tager sin ände och förnöjda Bröder begiver sig hemåt eller annorstädes. 

Providören låter meddela att denna afton serveras S.O.S med 3 sorters sill och tillbehör följt av Kryddig oxfärsbiff med hemmarört kryddsmör och klyftpotatis. Till detta serveras ett välbalanserat och mycket noga utvalt vin. Biljetter, vilka kunna bytas mot för denna delikata måltid med lämpliga drycker, finnes såsom brukligt är, till försäljning i entrén mot erläggande av kontant betalning, via swish eller kort.

Anmälan görs på medlemssidan SAMT betala in måltidsavgiften, 260 kronor, till Sällskapets bankgiro 418-2416 senast den 10 September 2021.