Drygt hundratalet bröder samlades för traditionellt firande i Malmö Par Bricole på självaste Mårtendagen. Vad var det då som var värt att fira förutom att Mårten hade namnsdag? Jo, att 17 vice guvernörer recipierade för den sjätte graden och upphöjdes till S:t Sigfrids riddare-Bröder.
 
Förutom det installerades de högt upplysta bröderna Johan Rydelius och Johan Revstedt, under högtidliga former, till 2:e Riddare Ordningsman respektive Riddare Ceremonimästare.
 
StM Emeritus Lennart Fahlback överlämnade en gås av keramik (bilden här under) som gåva till sällskapet. Gåsen dubbades under högtidliga former och till jubelrop…

Sedan var det då dags att begå det stora gåsakalaset. Rykande svartsoppa med passande sherry, gås med tillbehör och slutligen den Skånska äpplekakan med vaniljsås och dessertvin. Magarna blev fulla men inte bröderna…
 
Med varsam hand ledde Rubert Svensson den bachanaliska kören som traditionsenligt sjöng den 15 verser långa Gåsavisan av N.G.Strömberg.
 
Vissångaren Mikael Ström bjöd bröderna på utvalda visor varefter han välförtjänt tilldelades Styrande medaljen. De styrande tilldelade också medaljer till 13 gästande bröder från Moderlogen och Göta PB som sken i kapp med glittret på deras frackar.

För recepienderna talade den Erfarne brodern Jimmy Deros. Jimmy uttryckte stor tacksamhet över den tid som bröderna skänkt åt recepienderna för utan den tiden hade receptionen inte varit möjlig.
/

Johan Sundqvist
 
Här är några bilder från Gåsa-kalaset tagna av våra fotografer Anders Andersson och Anthon Berglund. Fler bilder hittar du på vårt BildGalleri, som du hittar under Intranät.