P1130590

Madelene Risén höll talet till mannen.

“Käre män, killar, grabbar, gubbar och pojkar! Någon sa en gång att det är lika svårt att välja en man som det är att välja en soffa. De ska båda tillfredsställa en mängd viktiga behov: vara snygg, bekväm, sitt- och liggvänlig och stå pall för många års användning. Svårigheten att välja  blir inte mindre med tanke på det otroliga utbudet som finns. Det finns så många fantastiska underbara soffor/män att välja på.

Här gäller det verkligen att koncentrera sig på de mest viktiga faktorerna.

Han ska vara slitstark och tålig. Men samtidigt mjuk, behaglig och följsam. Och inte minst generös, samtidigt som han har en hög mysfaktor.

Ska man lyfta fram tre viktiga egenskaper vid valet av man vill jag lyfta fram dessa: Att han är smart. Att han är trygg. Att han är kärleksfull. Så finns det faktiskt en hel del män som är riktigt snygga också. Sådana där riktiga puddingar. Men de är oftast rockstjärnor, hockeyhjältar eller så är det killar som inte gillar tjejer och alla de spelar liksom i en division för sig.  Så dem kan vi glömma!

Men smarta och intelligenta män finns det! Det finns män som konstruerar makalösa byggnader! Bygger järnvägar genom otillgänglig terräng. Vet allt om wi-fi-uppkopplingar, hur man synkar läsplattan med telefonen. Män som inte en sekund tvekar över vilken kabel som är rätt då teven ska kopplas till surround högtalarna. Det är liksom ingen hejd på allt de kan. Men glöm aldrig att detta är samma män som på största allvar hävdar att uppgiften att sy i en lös knapp totalt överstiger deras förmåga.

Men vi låter er komma undan med det. För ni har ju så många andra goda sidor. Ni är trygga och stabila. Trygga då ni lägger armen om oss, tröstar och försäkrar oss om att allt blir bra då vi är stressade och upprörda. Att ni sedan inom några loppet av några minuter förvandlas till totalt hjälplösa varelser då ni drabbas av en vanlig förkylning, är helt obegripligt. Förlåt, ingen man drabbas givetvis någonsin av en VANLIG förkylning. De har alla en nära döden upplevelse…

Men kärleksfulla och förstående – det är ni! Den som säger att män inte kan kyssas och kramas har aldrig sett en fotbollsmatch. Men oavsett vilken variant av soffa/ eller man vi till sist väljer så gör vi det för att just han har de egenskaper som vi värdesätter mest.

Han är: Kramgo. Trygg. Ser hyfsat bra ut. Och så är han liggvänlig.

Skål för mannen!
Madelene Risén 2014-03-15