Lördagen den 15 mars kunde Malmö Par Bricole äntligen, på mångas begäran, än en gång arrangera ett festligt Dambricoleri. Denna gången i våra egna lokaler i Siriuspalatset.

136 festklädda damer och män festade från tidig eftermiddag (kl 15.30) till midnatt.

P1130527

På den här bilden: Två av Dambricoleriets festklädda par.

Festen började med mingel med drinkar på ovanvåningen i Siriuspalatset och fortsatte därefter med en fullspäckad revy, som Den Bacchanaliska Theatern svarade för tillsammans med den nybildade ComediOrkestern. Den 45 minuter långa Revyn, som innehöll både sång, två magiker, komiker och festliga musikaliska framträdanden av ComediOrkestern, var mycket uppskattad och trevlig enligt de närvarande. (Mer om denna föreställning kan du hitta på annan sida på denna hemsida.)

Efter Revyn fick damerna stanna kvar i Bellmansalen för sin särskilda Damceremoni. Under tiden fick herrarna snällt stanna i barne i väntan på damernas ankomst, iklädda både vackra gradband och medaljer. På vägen nedför trappan i Siriuspalatset förärades de kärälskeliga med var sin röd ros.

Efter en halvtimmes paus bjöds det in till den fina middagen. Då var klockan 19. Först vid 22-tiden var middagen klar. Då vidtog dans till inhyrd orkester fram till midnatt.

Kvällens välkomsttal hölls, som sig bör, av den Styrande Mästaren Patric Jakobsson. Talet till kvinnan (som du kan läsa om i sin helhet på annan sida på denna hemsida) hölls av Rolf Perleij och talet till mannen slutligen av  Madeleine Risén.

Bland de 136 festdeltagarna fanns två par från Jönköping Par Bricole och ett par från Göta Par Bricole i Göteborg. En av de gästande från Jönköping, deras Ordförande för Musiken, höll ett särskilt tacktal med en sång av Bellman.