Äntligen vart CMO-mötet av!

För er som kanske inte vet vad CMO betyder så är det en förkortning av CeremoniMästare resp Ordförande i arbetsgraderna. CM och O.

Landets alla CM och O träffas med 18 månaders mellanrum för att belysa och fundera kring våra gradgivningar, ritualer, gäster, recipiender, etc. inom ramen för arbetsgraderna.

Vi brukar ha 2 st punkter som vi håller oss till för att kunna och hinna nå resultat med våra möten. Vi håller dessa träffar från fredag till söndag inkluderande en gradgivning på lördagen. Denna gradgivning är alltid en arbetsgrad.

PB Göta var årets värd och vi fick se en Grad 3, som bjöd på både det ena och det andra. I sann Göteborgsanda började det med en stör under gradgivningen och slutade med en kraschad gädda till kaffet. Ja, det går inte att förklara utan att se detta. Vi skrattade så att inte ens avecen blev urdrucken. Men graden bjöd givetvis även på en stämningsfull och värdig inramning.

Årets punkter som behandlades var ”Hur tar vi hand om våra gäster” samt ”Ett rejält omtag kring den skinande graden, dvs Grad 3.” Många kloka ord sades och vi som var med kommer nu att påbörja ett arbete kring detta på hemmaplan.

Vi som var där kan du se på ovanstående bild. Från vänster och framifrån: Vice Ordförande Jonas Malm och Ceremonimästare Rolf Perleij samt i bakre raden vice Ceremonimästare Johan Sundqvist samt Ordföranden Lars Löfberg.

Nästa CMO-möte kommer att hållas hos oss i Malmö helgen 6-8 oktober 2023. Då kommer det även att ges en Grad 1 på lördagen.

/Lars Löfberg, Ordf i Arbetsgraderna.