På denna bild finns utöver de tillresta Malmö-Bröderna även Vänersborgs Styrande Kansler.

08.30 hoppade Broder Ken Ceder in i bilen som den Lundabo han är och fordonet var då komplett med Bröderna Göran Jacobsson, Tony Rosenquist, Ken Ceder samt Mikael Wärn. Resan till Vänersborg kunde starta. Broder Karl Erik Holm hade bokat via Staten Järnvägar och skulle komplettera gruppen vid 15-tiden, på plats vid södra Vänerns strand.

Resan upp gick av bara farten och vid 13,45 skull en upphämtning ske av oss, för en transport till hemlig ort!

Hemlig ort visade sig att vara Daniel Arwidssons (Arbetsgradernas Providör i Vänersborg) hem. Där vi bjöds på en mycket uppskattad måltid bestående av en halv special med Pucko/Cocio. För Er som inte vet vad en halv special är så kan jag informera om att det är en tjock grillad korv, mos samt två sorters tillbehör därav den ena var räksallad. Diverse fluidum kom sedan att hamna i våra händer och för vidare transport till våra strupars stora glädje. Broder Göran avvek från Providörsgänget då plikterna som styrande kansler krävde en närvaro på annan ”ort” och då tillsammans med Karl Erik Holm och styrande representanter från värdlogen Vänersborg.

Vi deltog vid 7:e kapitlets ceremonier som innehöll ALLT, dvs recipiender (5 st), medaljregn över oss tillresta från Malmö och Göteborg, samt de traditionella, hemliga ritualerna. Än en gång så kunde vi med glädje konstatera att alla överlevde och var mycket nöjda när en kortare promenad från Frimurarnas lokaler till Lagergrenska huset påbörjades.

I Lagergrenska huset fick samtliga närvarande antalet Bröder, för dagen ett drygt 60 tal ta del av en underbar måltid och med huvudrätten kokt lax som sin stora stjärna. Snaps, vin, avec, kaffe mm var även det under en uppskattad och måttlig konsumtion. Broder Karl-Erik Holm deltog som den körsångare han är tillsammans med Vänersborgs underbara kör och flertalet låtar vann Brödernas hjärtan.

Vår styrande kansler i Malmö, Göran Jacobsson framförde ett mycket uppskattat tacktal från alla oss tillresta gäster. Kvällen blev lång, skratten var många men allting har ett slut, så även detta kalas.

Vid 15- tiden på söndagen var alla Malmös Bröder vid sina hem igen, hela, rena men med minnet fyllt av kuliga saker……..

Klang o Tack alla!

Tony Rosenquist | Ordens-Providör