Malmös Ämbetsmän, som gästade Vänersborgs Grad 4.

Lördagen den 10 mars var inte vilken lördag som helst utan den lördag då våra arbetsgrader skulle ge sig ut i Sverige på sin ämbetsresa. Dagens resmål var Vänersborg och deras 4:e Grad och startade redan vid 08-snåret på Centralstationen i Malmö.

Första klockslaget att passa var 14.00, då Vänersborgs Providörer bjöd på den ovanliga lunchen pizza och maltwhisky!!! Ni läser rätt 😊  pizza och maltwhisky!!! Detta är en combo som är mycket underskattad och blev desto mer uppskattad när den dök upp på bordet. Åtta familjepizzor och fem olika sorters maltwhisky. Traditionen påtalar att ingen annan dryck ska närvara vid bordet under måltiden men en eller två, möjligen fem eller sex Malmöbröder medtog en öl……….

En högst ovanlig lunch – pizza och maltwhisky!!!

Vänersborgs Grad 4-kapitel tog så småningom sin början med ca 110 st församlade Bröder från Malmö, Göta, Moderlogen, Jönköping och hemmalogen Vänersborg. De “Fyra rummen” avverkades med stor noggrannhet och jag tror att alla kände igen sig från våra egna ceremonier. De fyra recipienderna såg spända ut vid starten, men färgen i ansiktet kom sakta men säkert tillbaka ju längre ceremonierna pågick.

Efter dessa var det dags för måltiden i Lagergrenska huset, en mycket uppskattad svartpepparmarinerad fläskfilé med tillbehör stod på menyn. Malmö-Providörerna bistod sina kollegor från Vänersborg och fick mycket ros för inhoppet. Dock så gjorde undertecknad, Malmös Ordens-Providör Tony Rosenquist, kvällens stora ”tavla” eller “störande moment” för sex-sju bröder, då han av misstag serverade dem alkoholfritt vin…

Detta misstag kompenserades av vår Ordförande i Arbetsgraderna Lars Löfberg, som fick hålla gästernas tacktal till ”hemmalogen”. Man kan säga att Lars intog scenen med en mycket stor säkerhet och med sitt lugn trollband alla med ett bejublat tal. En värdig avslutning på en underbar dag!

Tack ALLA som varit involverade i denna resa!

KLANG!

/Text och bild: Tony Rosenquist, Ordens-Providör