Nordiska Ungdomsorkestern, en orkesterkurs under det ödmjuka producenteriet av Malmö PB:s Ordförande för Den Bacchanaliska Musiken tillika valthornisten i Malmö PB:s Bacchanaliska Orkester Carl-Magnus Trygg  (bilden nedan) kommer på torsdag den 21 juni att framföra “Sommaridyll” av Carl Hervelius.
Konserten äger rum i Lunds Stadshall kl. 18.00 och är gratis.

Malmö PB:s Hederskapellmästare Carl Hervelius hyllades stort även vid en konsert med MSO, Malmö Symfoniorkester i Stora Konsertsalen i Malmö Live i våras.

Symfoniorkestern spelade vid denna Valsgala en marsch, som Carl skrev redan 1953, Mirabelle-marschen. Efter succéartade applåder från den så gott som fullsatta konsertsalen, blev Carl framkallad på scenen och intervjuad av Marianne Mörk (bilden överst på denna sida), då han fick en chans att berätta om tillkomsten av verket. Han skrev marschen i samband med att han var anställd som kapellmästare för operetten Wienerblod, som våren 1953, spelade på Malmö Stadsteater.

Utöver denna marsch har Carl skrivit ett 50-tal musikaliska verk, som är anmälda och registrerade hos Stim. Bland annat är han pappa till ett klockspel i en av Malmös kyrkor, Andreas-kyrkan vid Fridhemstorget.

I Malmö PB är Carl Hervelius sedan flera år Hedersledamot och Hederskapellmästare i Den Bacchanaliska Musiken. Han innehar också den högsta graden, Grad 11 i Malmö Par Bricole.

Hans verk spelas årligen vid Malmö Par Bricoles olika gradgivningar och sammankomster. Han är bland att fader till ett av Sällskapets populäraste verk, den så kallade Sileni-operan. Dessutom spelas hans verk varje år vid Minneshögtiden för avlidna Bröder i någon av Malmös kyrkor.

/Christer Brynielsson
Ordens-Redaktör