Ger grad IV

Den Seende Graden

med efterföljande måltidskalas

Fredagen den 17 april 2020, kl. 18.30

Bellmansalen, Siriuspalatset,

Rundelsgatan 15 Malmö

Käre Broder!

Vår! Fåglarna kvittrar, benen spritter och solen börjar värma allt mer för varje dag och grönskan ger sig åter till känna. Livet borde leka, men är det ändå något som inte stämmer? Tycks trasten sjunga lite falskt, porlar bäcken i moll eller når sprittandet bara till knäna? Med till visshet gränsande sannolikhet har då min Bror drabbats av åkomman Abstinenses Bacchanalis. En envis men enkel åkomma att bota!

Härmed ordinerar doktorn en måttlig och anständig dos Bricolerikalas att intagas i Bellmansalen vid den IV:e graden den 17 april. Den Seende graden, den absoluta höjdpunkten på arbetsgraderna med både det ena, andra, tredje och fjärde som måste bevistas och upplevas med våra Oförgängligt Skinande Bröder recipiender. Låtom oss därför tillsammans vandra till Bellmansalen för att delta under kapitlet och efterföljande måltidskalas.

Så, mine Bröder. Glöm livets förtretligheter för en stund och upplev våra talanger! Musiken med klingande och nyputsade instrument. Kören med trimmade stämmor och nypolerade strupar samt Theatern med repliker och skådespel som lyfter sig till nya och högre höjder som tidigare inte skådats.

Låt Providörernas välkomponerade meny inmundigas med njutning och sköljas ned med Munskänkens utmärkta val av ljuvligt synligt Fluidum.

Allt detta sker fredagen den 17 april, så missa inte att redan nu markera det som viktigt i kalendern med fet stil och lysande färg.

KLANG!!!!
Lars Löfberg
Ordförande i Arbetsgraderna

Program:

  • 17:00 Samling för tjänstgörande ämbetsmän.
  • 17:45 Kvällens förväntansfulla recipiender samlas i barens omedelbara närhet tillsammans med Härolden.
  • 17:55 En glad skara övriga bröder, intager även de baren i väntan på kapitlets början.
  • 18:20 Trumpetstötar, följda av Ceremonimästarens ljuva stämma, anger att det är dags att intaga sin plats i Bellmansalen. OBS Portarna stänges
  • 18:30 Kapitlet tager sin början.
  • 20:30 Här vidtager alla hungriga bröders vidunderliga Måltidskalas, efter vanligheten innehållande allehanda klubbslag, inslag, uppslag, och snapsslag.
  • 23.18 Måltidskalaset tager sin ände. Förnöjda bröder begiver sig hemåt eller annorstädes,
  • Eventuellt Eftersits i baren

Klädsel

Mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips (i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar encbricolerislips finns den att köpa på plats.

Meny

Providören låter meddela att det kommer serveras SOS. För att inte hamna i nöd så innebär det 3csorters sill, bröd, en prästerlig ost och smör. Därpå följer honungsglaserad fläskkarré med brysselkål, gräddig sås, potatis och rödkål. Och – för de som försett sig med för ändamålet tillhandahållna biljetter – öl och snaps samt – hälsar krögaren – ett utomordentligt gott rött vin till varmrätten. För de extra kräsna vindrickarna finns även annat vin att köpa på plats, dock i form av hel flaska. Biljetterna, vilka således kunna bytas mot dessa för denna delikata måltid lämpliga drycker, finnes såsom brukligt är till försäljning i entrén.

Anmälan och betalning

Betalning av måltidsavgift om 250 kr göres till Sällskapets bankgiro 418–2416 senast den 9:e April 2019. Betalningen gäller som anmälan men registrera gärna även deltagandet i vårt nya Medlemssystem. Anvisningar om access till systemet samt hur en anmälning göres återfinns i separat bilaga. Genom att registrering i systemet får Du direkt bekräftelse på att Ditt deltagande är registrerat genom att anmälansymbolen till vänster om evenemanget i listan blir ”dimmad”

OBS! Antal platser är begränsade så skynda att anmäla er. Först till kvarn gäller