Julen är avklarad och skinkan är uppäten, likaså syltan, gröten, sillen och allehanda tillbehör. Men, efter all julstämning och nyårsfirande, så infaller det kompakta kalmuckiska januarimörkret. Det sluter sig kring oss och det enda som lyser upp vår tillvaro är att inom kort är det åter dags för ett bricolerikalas. Som brukligt är för denna tid på året, så avses det att vi ledsagar recipienderna på deras fortsatta vandring, för att förhoppningsvis bliva Överkommendörer.

Fatta genast pennan eller diverse digitala hjälpmedel för minnet och boka in aktuellt datum, nämligen den 6 februari för deltagande. Väl där finner du det bricolistiska ljuset, den broderliga värmen och dessutom ljuvligt fluidum (i måttlig och anständig mängd).

Inte nog med detta, vi har även den stora äran att gästas av ett flertal Bröder från Borås Par Bricole, nämligen deras fantastiska Bacchanaliska Musik, som i viss samklang med Malmös musiker kommer att förnöja oss Bröder med smäktande toner och välklingande instrument, som avslutning av kvällen. Räkna därför med en något senare hemgång denna kväll, det kommer det att väl vara värt.

Njut därutöver av att se våra recipienders talanger sättas på allehanda prov av ceremonimästaren, som måhända har något nytt att förevisa recipiender och bröder. Vad kommer att hända, vem gör en tavla och vad kommer vi att få se? Dessa frågor besvaras förhoppningsvis vad tiden lider. Måltidskalasets, av Providören, välkomponerade meny avnjutes tillsammans med ljuvligt synligt fluidum och körens ljuvliga stämmor.

KLANG!!

Mikael Risén
Ordförande i Arbetsgraderna

Klädsel denna afton är mörk kostym, vit skjorta och bricolerislips (i nödfall diskret mörk slips). För den som saknar en bricolerislips finns den att köpa på plats.

Meny

Providören låter meddela att kvällens meny består av Sillamacka med ägg och 2 sorters sill och därefter Stekt panerad spätta med sparris, remouladsås och räkor  till det facila priset av 230kr.

Till detta finns vinbiljetter, vilka kunna bytas mot för denna delikata måltid lämplig dryck (Alsace Domaine Viticole – Riesling 2013). Även snaps och avec finnes såsom brukligt är, till försäljning i entrén. ​

I vanlig ordning, anmäler min Bror sig genom att betala in till Sällskapets bankgiro 418-2416, vilket torde ske senast onsdagen den 28 januari 2015.