Årets Pimpim hos Restaurang Chilla & P, Medeon

Så var det dags för 2020-års Pimpim, ett sätt för de styrande att peppa oss ämbetsmän att även under det kommande PB-året engagera oss för att vi i vårt kära PB Malmö ska kunna hålla våra ceremonier och andra lekar i vingården.

Styrande Mästaren Bo Alerskans välkomsttalar.

Många tror nog att det är ett tack för det gångna året, men vår Styrande Mästare Bo Alerskans upplyste oss vid sitt inledningstal att det egentligen är för året som kommer, som vi bjuds in till detta lite annorlunda Bricolerikalas, under friare former än vanligt.

Kvällen inleddes ute i trädgården med törstsläckare i form av Gin och Tonic. Vi var klädda i valfria kläder och variationen var stor, allt från jeans till kostym. Inga medaljer och gradband fanns att skryta med utan nu var det våra egna personligheter som vi fick glänsa med.

Bo Alerskans inledde med ett tal där han bl.a. sade att ”Utan er, inget PB!”. Och det är ju sant, alla vi som engagerar oss gör det frivilligt, utan ersättning, för den goda sakens skull och för att vi älskar vårt Par Bricole.

Därefter tog kvällens Providör Johan Solstad, till orda och berättade vad kvällens meny och passande fluidum därtill bestod av. Det skulle bli en buffé med en massa olika läckerheter och drycker.

Johan var noga med att förklara att hela kvällen var Corona-anpassad på så sätt att ingen fick sitta sidan om varandra utan det skulle vara tom plats mellan oss och att vi skulle hålla lämpligt avstånd i mat- och dryck-kön.

Detta innebar att man fick tala lite högre än vanligt till sina bordsgrannar, ungefär som i Sirius matsal innan den ljudisolerades. Så ljudnivån blev ganska hög och steg ännu mer ju längre kvällen led, men det är vi ju vana vid…

Hans-Peter Frank.

Tyvärr hade kvällens två tänkta underhållare fått lämna återbud, men saknaden blev inte så stor eftersom vår egen pålitlige Hans-Peter Frank var med. Hans-Peter berättade att han hade hittat en del roligheter på nätet som han roade oss med. Bl.a. en massa ordvitsar i form av ”Hur full blir man om man sitter på en klippa och dricker? Stupfull”.

Under måltiden fortsatte Hans-Peter med att ansvara för snapsvisorna och diverse sånger, vissa med Lunda-bakgrund vars texter inte lämpar sig att citera här. Även Rolf Perleij roade oss med snapsvisor och en anekdot om Sten Broman.

En väldigt lyckad tillställning trots sina begränsningar. Vi PB-bröder är ju inte särskilt bra på att hålla avstånd…

Här kommer fler bilder från denna glada tillställning:

Avstånd?

En Broder hade i all fall visir…

Text: Stefan Leo. Bilder: Bill Hansen