Lördagen den 1 december var det dags för Malmö Par Bricoles största fest under verksamhetsåret, Barbarafesten, i Malmös pampiga rådhus! Det blev, enligt många bröder, en av de festligaste Barbara-festerna någonsin. Rekordmånga bröder hade mött upp, över 230 över stycken.

Den officiella starten var kl 16 i Landstingsalen, men för många bröder började festen redan dagen innan med att flytta dit de grejer som behövdes. Och för våra nya recipienter började dagen redan kl 12 med en Kammarreception, fortsatte sedan med Kommendörernas lätta lunch för att sedan avslutas med att vara med om Malmös vackraste och mest innehållsrika procession.

Efter dubbningar, medaljutdelningar och andra festligheter blev det 3-rätters middag i den vackraste salen i Malmö, Knutssalen. På menyn stod först en sillassiett med tre sorters sill, ägghavla, ost, kokt potatis, bröd & smör, sedan en huvudrätt med Västerbottengratinerad renfilé med cognacfräst skogssvamp, krämig rotfruktsstomp & tranbärssås. Till dessert en paj fylld med chokladbavaroise serverad med havtornssorbet. Till dessa rätter både öl, passande Malbec rödvin Reserva och dessert Bordeauxvinet Chateau Fayau Cadillac.

Förutom den festliga processionen i inledningen med Par Bricoles olika banér, hillebard, svärd samt ett flertal olikfärgade stavar med mera bjöd årets Barbara-fest bland annat på en härlig Barbara-version av Beach Boys gamla hit Barbara Ann (bilden ovan) samt en Rapp (!) på temat ”Alla är vi Bröder”.

Den härliga kvällen avslutades först strax före midnatt, då somliga fortsatte till andra förlustelser och andra skyndsamt begav sig hemåt till väntande familjer för att visa upp både nyvunna gradband och nyvunna medaljer.

/Christer Brynielsson, O.R-r.