Vad var det som hände på seneftermiddagen den 16 februari 2018?

Alla Malmös herrar tycktes ha siktet inställt mot samma mål, nämligen det stundande Bricoleri-kalaset på Siriuspalatset. In genom portarna tågade den ene efter den andre för att söka skydd i den bricolistiska värmen och möta glada bröder.

På klockslaget 18:30 samlades bröderna i Bellmansalen för att deltaga i kvällens gradgivning. Aderton bröder hade särskilt kallats för att, under överinseende av Ceremonimästare Rolf Perleij, mottaga Överkommendörsgraden.

Samtliga klarade gradens prövningar med bravur och som bevis på detta pryddes de med sina nya vackra gradband.

De 18 bröderna, som upphöjdes till Andragraden är Karl Attin, Lehman Benson, Joakim Bromelin,
Måns Christensson, Axel Hambreus, Henrik Hillvik, Daniel Hofvander, Tomas Håkansson, Rikard Kajland,
Kåre Levring, Jörgen Löfstedt, Peter Magnusson, Staffan Nordström, Bengt Olsson, Alvin Paul,
Arvid Qvarnström, Lennart Sverremo och Henrik Ullstad.

Vad kan man då säga om våra nya överkommendörer? Jo, sök er till kören omgående. Sällan har väl vår egen Bacchanaliska kör nästan övertrumfats av recipienternas talanger.

Vår ordenshistoriker, Lennart Fahlback, berättade om vårt sällskaps historia och att det i år är 140 år sedan som det första ordenskapitlet ägde rum på hotell Gustav Adolf i Malmö.

Som vårt kustnära läge kräver, gick måltidskalaset i fiskens tecken. Förrätt bestående av välsmakande sillanrättning med grovt bröd och tillhörande fluidum och varmrätt bestående av torskrygg med tillbehör.

Nytt för dagen var att våra nya styrandes promillehalt nogsamt kontrollerades och nedtecknades i protokoll av teaterns egna inspektörer i ett Störande Moment. Man vet inte om resultatet var lovande eller inte men kontrollanterna hotade med att komma tillbaka i framtiden…

Såväl musiken som kören gjorde bejublade framträdanden, men de största applåderna för kvällen gick nog till vissångaren Jan Ek som sjöng sånger av Nils Ferlin. Sångkavalkaden avslutades med kupletten ”På Arendorffs tid” och det var verkligen något särskilt med de.

Alvin Paul, recipiendernas strålande tacktalare.

Talet till recipienterna hölls av kvällens ordförande Lars Löfberg. Han talade om sin egen bricolistiska vandring och om de många frågorna som väcks inom Bricoleriet allt eftersom ens vandring fortgår. Han avslutade med hälsa alla nya bröder välkomna.

Recipienternas tal hölls av Alvin Paul. Alvin sammanfattade kvällen på ett fint sätt och de nyantagna bröderna tackade på gradens sedvanliga vis.

Kören uppskattade särskilt att punschen äntligen hittat tillbaka till de bricolistiska boningarna. Hoppas att den är där för att stanna.

Massor med bilder från denna grad och detta kalas publiceras på vårt BildGalleri (som du hittar bakom menyrubriken Logga in) i slutet på vecka 8.

Text: Johan Sundqvist, RGK
Ordf. D. B. K.
Bilder: Erik Hultgren och Christer Brynielsson