Något nervösa var de allt. Tretton bröder (Bilden här under) som väntade på reception till den sjätte graden. Sammanlagt hade 112 bröder samlats för den högtid som gick av stapeln när Mårten hade sin dag.

Efter kapitlet stod de så där med sina brandgula band runt halsen. Stolta som tuppar eller ”gäss” och med de första prövningarna avklarade.

Aftonens svartsoppa.

Den välsmakande gåsen.

Nu väntade nästa prövning. Svartsoppa med krås, gås med alla dess tillbehör och äpplekaka med vaniljsås. Till detta en meny av diverse sånger och spektakel framfört av kör, teater, vissångare och den Bachanaliska musiken och kvällen kunde ha varit fulländad.

Theaterns Lars Johnsson framför ett Störande Moment.

Men utöver detta talade såväl vår styrande mästare Bo Alerskans och för recipienterna Gustav Nord. Den sistnämnde poängterade i sitt tacktal den trygghet och värme som han känner i sällskapet samt riktade han ett speciellt tack till den av sina faddrar som för dagen gästade Malmö.

Styrande Mästaren Bo Alerskans talar till recipienderna.

Recipiendernas tacktalare Gustav Nord.

Nu var kvällen fulländad och för de som önskade ännu mer fulländning vankades det Gin och Tonic i baren.

Bilderna här under är ett axplock från de bilder, som du som medlem kan titta på under vårt BildGalleri (Under rubriken “Medlemssidor”. Ett flertal fina bilder från söndagens Minneshögtid för avlidna Bröder finns också i BildGalleriet!

Körens Arne Nyman sjunger en av verserna i den traditionella Gåsavisan.

Hela Den Bacchanaliska Kören i ett av flera sångnummer denna kväll.

Kvällens Ceremoni-Mästare Johan Rydelius.

Körens Ordförande Johan Sundqvist.

/Text: Johan Sundqvist
Bilder: Stefan Leo och Anders Andersson.

Ett flertal fina bilder från söndagens Minneshögtid för avlidna Bröder finns också i BildGalleriet! Bilden här under är bara ett exempel.